2024. május 17. - Paszkál

Ismét egy pszichiátriai kezelés alatt álló ember gyilkolt

Pszichiátriai gyógykezelés alatt álló lánya ölte meg csütörtökön délelőtt idős édesanyját Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában - közölte sajtótájékoztatón a rendőrség.
2010. március 19. péntek 10:20 - HírExtra
Az 57 éves nő úgy érezte, "megszállta őt a sátán", aki azt akarta tőle, hogy ölje meg az édesanyját - mondta el Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője pénteken.

A nő, miután több késszúrással végzett édesanyjával, telefonon értesítette a rendőrséget és a bűncselekmény helyszínén maradt; a nyomozók szerint kihallgatása során is láthatóan zavartan viselkedett, ezért elmeorvosi szakértői vizsgálatát rendelték el.

Anya és lánya a szomszédok elmondása szerint szeretetben éltek, a gyanúsított - aki két évvel korábban még ügyvédként dolgozott -, gondozta, ápolta beteg édesanyját, de folyamatosan pszichiátriai problémákkal küszködött, két hete pedig nem szedte be gyógyszereit, a rendőrök szerint ez is egyik oka lehetett a tragédiának.

Csütörtökön a nőnek tévképzetei támadtak, úgy érezte harcol a sátánnal, közben a konyhából három kést is magához vett, majd a dulakodni kezdett idős édesanyjával, akinek az egyik kést még sikerült kicsavarnia a kezéből, de egy másikkal a nő több szúrást is ejtett áldozatán, aki már nem élt, mire a mentők megérkeztek - számolt be a részletekről Palkó Andrea.

A városházán tartott sajtótájékoztatón tájékoztattak arról is, hogy a rendőrségnek sikerült elfognia a Thököly utca és a Belsikátor sarkán lévő pénzváltót kirabolni próbáló férfit, akit a pénzváltó alkalmazottja lefegyverezett, ezután pedig a rabló elfutott.

A pénzváltóban egyedül dolgozó hölgyet Ipkovich György, a város polgármestere bátorságáért elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesítette, és jutalmazták azokat a rendőröket is, akik közreműködtek a tettes gyors elfogásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását