2024. április 29. - Péter

Ágh: duplázott a Fidesz

A Fidesznek másodszorra sikerült megtalálnia a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső forrásokat - derül ki Ágh Péter Veres János pénzügyminiszterhez intézett írásbeli kérdéséből.
2008. március 12. szerda 18:31 - Hírextra

A Fidesznek másodszorra sikerült megtalálnia a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső forrásokat - derül ki Ágh Péter Veres János pénzügyminiszterhez intézett írásbeli kérdéséből.
A kérdésből úgy tűnik, a megoldás, az új forrás a Pénzügyminisztérium új szakállamtitkárának havi bruttó 750 ezer forintos fizetése.

Elsőre, korábban még olyan javaslat hangzott el, miszerint a költségvetésbe befolyó játékadót lehet erre a célra fordítani, hogy kárpótolják a háziorvosokat, az egészségügyi és a felsőoktatási intézményeket. Időközben kiderült azonban, hogy mégsem jó az ötlet, a játékadóból befolyó pénznek a költségvetésben fontos feladata van, az is ugyanúgy, mint más adóbevétel részt vesz a családi pótlék, a szociális segélyek, a jóléti kiadások finanszírozásában.

Bizonyos tekintetben hasonló a helyzet az utóbbi javaslattal is. Ugyanis az új szakállamtitkár csak szakállamtitkárként számít újnak, hiszen 2006 óta a Pénzügyminisztériumban dolgozik kabinetfőnökként. Ennek következtében az anyagiak terén lényeges változás nincs, az ő hivatalba lépése nem eredményez plusz kiadást sem a Pénzügyminisztériumnak, sem a költségvetésnek, sem az adófizetőknek. Így, ha tényleges forrást akarnak találni az említett célra, akkor még tovább kell keresgélni.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását