2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Borkai Zsolt (Fidesz): nem vereségre születtünk

–A magyarság nem vereségre született, és 1848. március 15. óta tudja, hogyan kell győzni - mondta a Győr központjában, több ezer ember részvételével tartott hétfői ünnepségen Borkai Zsolt (Fidesz), a város polgármestere.
2010. március 15. hétfő 12:25 - HírExtra
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen Győr eddig elért eredményeiről és az összefogás szükségességéről beszélve a politikus kijelentette: "Itt a tavasz, új évet írunk. Új szelek fújnak, ha mi is akarjuk.

Merjünk együtt nagyot álmodni, higgyük el, hogy ennél többre vagyunk hivatottak!". Borkai Zsolt megjegyezte, ez a nap "nemzetünk szabadságszeretetét és valódi függetlenség iránti vágyát üzeni 162 év távlatából". Úgy fogalmazott: Akkor "a magyar emberek torkon ragadták az őket nyomasztó igazságtalanságot, és elmondták, hogy mit akarnak; ezzel megszületett a magyar demokrácia" és "nekünk azóta is veleszületett jogunk elmondani, hogy mit akarunk", és joggal követelhetjük, hogy "arra legyen a kormánynak füle, és cselekedjen úgy, amit a nép akar".

A történelmi zászlókkal körülvett színpadon állva azt mondta, a magyarok kitartása még Ferenc Józsefben is tudatosította, hogy "nélkülünk és ellenünk nem reformálhatja meg, és a nemzet akarata ellenére nem kormányozhatja az országot". Az ünnepség után katonai felvonulást tartottak Győrben. A városi önkormányzat déltől díszközgyűléssel emlékezik meg a forradalom évfordulójáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását