2024. április 26. - Ervin

Hibrid taxik New York-ban

New York városa minden hónapban 300 taxi helyére állít forgalomba hibrid meghajtású, vagyis hagyományos üzemanyaggal és elektromos árammal egyaránt használható gépkocsit - jelentette be szerdán Michael Bloomberg polgármester.
2008. július 17. csütörtök 08:15 - Hírextra
A város megállapodást kötött három nagy autógyártó céggel, amely vállalta, hogy folyamatosan ellátja a metropolist a környezetkímélő, modern járművekkel. A Nissan havonta 200 darabot szállít az Altima hibrid modelljéből, a General Motors 50 Chevrolet Malibut, a Ford Motor pedig szintén 50 Escape márkájú hibrid legyártását vállalta havonta.

New Yorkban jelenleg 1300 hibrid taxi közlekedik. Minden egyes jármű üzemeltetése évente 6500 dollárral kerül kevesebbe, mint egy hagyományos gépkocsié. Tavaly decemberben a város taxi- és bérlimuzin-szolgáltatást felügyelő hivatala határozatot hozott arról, hogy október 1-jétől már kizárólag hibrid meghajtású autóval lehet bővíteni a taxiállományt. Kivételt képeznek a rendelkezés alól a speciális, kifejezetten mozgássérült utasok szállítására alkalmas gépkocsik.

A környezetvédő kezdeményezéseiről ismert Bloomberg célja, hogy 2012-ig a teljes New York-i taxipark hibrid vagy alacsony fogyasztású járművekből álljon.

A keleti parti metropolis vezetésének nem elsőként jutott eszébe a taxiflotta környezetbarát megújítása. A Ford Escape nevű hibrid modelljét például már 2005 óta használják taxiként San Franciscóban, amelynek példáját már más nagyvárosok is követték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását