2024. április 26. - Ervin

Idén is virágba borul a Papp László Budapest Sportaréna

Különleges orchideákkal és trópusi virágokkal benépesített kertek lepik el márciusban a Papp László Budapest Sportarénát, amelyet idén is a Magyar Orchidea Társaság tavaszi orchidea- és broméliakiállítása öltöztet majd vidám színekbe.
2010. március 14. vasárnap 12:11 - HírExtra
A társaság a Gardenexpóval karöltve rendez virág- és kertszemlét a sportarénában március 19. és 21. között. A virágforgatagban a hazai orchideagyűjtők színe-java bemutatja tudományát és színpompás növényeit, amelyeket a kerttervezők által megálmodott különleges formákban csodálhatnak meg az érdeklődők. A tervezők munkái közül idén első alkalommal győztest is választhatnak a látogatók.

A virágszemle vezető növénye a hazánkban őshonos és szigorúan védett boldogasszony papucsa lesz. A legenda szerint a Ciprusról származó növényt a tengerből kiemelkedő Vénusz istennő cipőként használta, így kapta a virág a külföldön használatos Vénusz papucsa nevet.

A kiállítás látogatói a legváltozatosabb trópusi virágok erdejében sétálgathatnak majd, a kertverseny során pedig megismerkedhetnek a legújabb irányzatokkal. A szülők szakemberektől kérhetnek tanácsot a növények tartásához és gondozásához, miközben a gyerekek a játszóházban pihenhetik ki a virágforgatag fáradalmait.

A szokásos képzőművészeti kiállítás központjában Varga Emma művésznő festett munkái állnak majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását