2024. május 2. - Zsigmond

Erős földrengés Japánban

Erős, a Richter-skála szerint 6,6-os földrengés rázta meg vasárnap Japán fő szigete, Honsu keleti partvidékét, az epicentrumtól 240 kilométerre délre fekvő Tokióban is több épület megremegett. Sebesülésekről nem érkeztek jelentések, cunamiriadót sem rendeltek el.
2010. március 14. vasárnap 13:08 - HírExtra
Helyi tisztségviselők közlése szerint az epicentrum közelében lévő épületekben is csak kisebb károk keletkeztek. Az amerikai Geofizikai Intézet és a Japán Meteorológiai Ügynökség adatai alapján a földrengés közép-európai idő szerint 9 óra 8 perckor történt, hipocentruma a Csendes-óceán alatt mintegy 40 kilométer mélységben volt, Japán fő szigete, Honsu keleti partjaitól mintegy 80 kilométerre.

A földrengést a 47 japán prefektúra közül 22-ben érezték, a legerősebben Fukusamában, Tokiótól mintegy 210 kilométerre északkeletre. Tokióban a magasabb épületek enyhén meginogtak. Érzékelhető volt a földrengés az északi Hokkaidó szigetén is.

A kormány közlése szerint cunami veszélye nem fenyeget, de egyes körzetekben számítani lehet a tenger szintjének enyhe ingadozására.

A japán földrengés-előrejelző szolgálat figyelmeztetett a közeledő elemi csapásra, az NHK közszolgálati rádió egy szumómérkőzést megszakítva adott hírt róla.

Japán a földrengésektől leginkább veszélyeztetett országok egyike a világon. 1995-ben, a nyugat-japáni Kobe kikötővárosban egy 7,2-es földrengésben 6400-an haltak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását