2024. április 19. - Emma

Uniós pénzek nélkül maradnak az önkormányzatok?

Kétséges, hogy hozzá tudnak-e jutni a hátrányos helyzetű önkormányzatok az uniós fejlesztési pénzekhez - írta település vezetők véleményére hivatkozva pénteki számában a Világgazdaság.
2010. március 12. péntek 08:00 - HírExtra
A lapban megjegyzik, hogy a költségvetés az idén a tavalyinál 6 milliárd forinttal kevesebbet, 10,6 milliárd forintot különített el számukra uniós fejlesztési pályázataik saját forrásának előteremtésére.

Az idén egészségügyi, kulturális, óvodai, alapfokú oktatási, szociális és gyermekjóléti intézmények, valamint vízgazdálkodási, környezetvédelmi, köz- és kerékpárutak, illetve közterületek infrastrukturális fejlesztéseihez juthatnak az önkormányzatok pénzhez.

A támogatás mértéke - a projekttől függően - az önerő 30-60 százaléka lehet, de a leghátrányosabb kistérségek települései akár 75 százalékot is kaphatnak. Az elnyerhető összeg pályázatonként nem haladhatja meg a 900 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását