2024. május 14. - Bonifác

Michelle Obama első önálló hivatalos útja

Michelle Obama amerikai first ladyként áprilisban első ízben tesz önálló külföldi látogatást, Mexikóba utazik el - közölte a washingtoni Fehér Ház.
2010. március 12. péntek 20:40 - HírExtra
Barack Obama elnök felesége április 13. és 15. között tesz látogatást Mexikóvárosban, ahol egyebek mellett arról fog eszmecserét folytatni, hogyan lehetne fejleszteni az oktatási rendszert és előmozdítani a gazdaság javulását az Egyesült Államokban és Mexikóban. Obama asszony "nemzetközi programja" erősíti az amerikai elnök azon elkötelezettségét, amely a közös érdekek, a kölcsönös tisztelet és a közös felelősségvállalás előmozdítását célozza a világ országai és népei között - olvasható a Fehér Ház közleményében.

Az elnöki hivatal azt is tudatta: Michelle Obama találkozni fog Mexikóban fiatalokkal, és útját azok a közelmúltbeli beszélgetések alapozzák meg, amelyeket Margarita Zavala de Calderón mexikói first ladyvel folytatott.

Barack Obama már kétszer járt Mexikóban tavaly januári beiktatása óta.

Az amerikai first lady már több külföldi útjára elkísérte férjét. Michelle Obama és két lányuk a jövő héten Ausztráliába és Indonéziába is elkísérték volna az elnököt, aki azonban az egészségügyi reformtörvény küszöbön álló elfogadása miatt pár nappal elhalasztotta útját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását