2024. április 25. - Márk

Vétlen az Eclipse Zrt.?

Szabályosan zajlott a járművek előzetes eredetiségvizsgálatát támogató központi informatikai rendszer módosítására és négyéves üzemeltetésére kiírt közbeszerzés, az Eclipse Zrt. a szerződésnek megfelelően teljesít.
2010. március 11. csütörtök 17:41 - HírExtra
A KEK KH hozzátette: 2009 novemberében, az akkor kihirdetett törvénynek megfelelően azonnali hatállyal megkezdte a felkészülést informatikai rendszerének módosítására.
A rendszert a hivatal 2005-ben szerezte be, az 2006. január 1-je óta üzemel szerződésszerűen.

Tekintettel a fejlesztéshez kapcsolódó kizárólagos jogokra, a KEK KH hirdetmény nélkül induló tárgyalásos közbeszerzési eljárás kiírása mellett döntött. A kiírás előkészülete során írásban tájékoztatta a közbeszerzések időszerűségét véleményező munkacsoportot a tervezett eljárás főbb paramétereiről. A jóváhagyás után, 2009. november 27-én megbízási szerződést kötött a közbeszerzés lebonyolítására egy erre szakosodott gazdálkodó szervezettel - áll a közleményben.

Mint írták, az előkészületeket követően a KEK KH 2009. december 10-én megindította a közbeszerzési eljárást. Az ajánlattételi szakaszt 2009. december 18-án zárták le, a leadási határidőre az ajánlattételre felkért Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. érvényes ajánlatot adott be. A hivatal 2009. december 23-án ezt a társaságot hirdette ki nyertesnek, majd azzal december 31-én vállalkozói szerződést kötött.

A szerződés 2010. január 1-jétől 2014. december 31-ig hatályos. A szerződés összege nettó 4 milliárd 950 millió forint, amelyet a KEK KH 2011. január 1. és 2014. december 31. között havi bontásban, minden hónapban egyforma összegben fizet.

A közlemény azzal zárul: a KEK KH nem illetékes nyilatkozni a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) Eclipse Zrt.-vel kapcsolatos nyomozása és a szerdai őrizetbe vételek ügyében.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy hét embert vettek őrizetbe, miután több helyszínen házkutatást tartottak Budapesten és Pest megyében adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt. A szóvivő nem kommentálta az MTI-nek azt az értesülését, amely szerint a hét ember között van az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezetője is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását