2024. március 29. - Auguszta

Magyar-izraeli felsőoktatási egyezmény

Magyar-izraeli felsőoktatási egyezményt ír alá a Budapesti Corvinus Egyetem és az izraeli Ben Gurion Egyetem rektora csütörtökön Budapesten.
2010. március 11. csütörtök 07:30 - HírExtra
Az izraeli nagykövetség tájékoztatása szerint az aláírandó tudományos és kulturális szerződés célja, hogy támogassa és erősítse a két egyetem közötti együttműködést, fejlessze a kutatási és oktatási programokat, valamint lehetőséget nyújtson professzorok, kutatók és diákok csereprogramjára is.

A dokumentumot Jimmy Weinblatt professzor, az izraeli Ben-Gurion Egyetem rektora és Mészáros Tamás professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora látja el kézjegyével.
A Ben Gurion Egyetemet 1969-ben alapították az ország közel hatvan százalékát elfoglaló sivatagos terület fejlesztése és benépesítése érdekében. Mára az egyetem oktatási és kutatási központtá vált, ahol a hallgatók nemzetközi tapasztalatokat is szerezhetnek a nano- és biotechnológia, orvostudományok, mérnöki tanulmányok, valamint humán szakirányok területén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását