2024. április 23. - Béla

Jön a Deep Purple az új magyar fesztiválra

A Deep Purple, az újra Eric Burdonnel kiegészült Animals, a Blood, Sweat and Tears, a Kool and the Gang, a hazai előadók közül az Omega, a Korál és Ákos is fellép azon az új fesztiválon, amelyet StarGarden néven június 4-én és 5-én rendeznek a fővárosi Puskás Ferenc Stadion kertjében.
2010. március 11. csütörtök 19:00 - HírExtra
Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője csütörtökön az eseményről tartott tájékoztatón elmondta: a StarGarden elsősorban az idősebb generációt, a fesztiválozó fiatalok szüleit célozza meg. "Felidézni egy korszak szellemét, az úgynevezett nagy generációt, ezt szeretnénk elérni" - fűzte hozzá.

Egy ilyen jellegű fesztivál megszervezését már régóta tervezték, és bizonyos értelemben a Sziget fesztiválon az elmúlt években tartott Illés- és LGT-koncert is a StarGarden előfutáraként fogható fel.

Az egyik ötletgazda, Fülöp Zoltán arról beszélt, hogy a megcélzott középréteg számára megfelelő komfortérzetet is biztosítani fognak; ennek része a kulturált ellátás és a tisztaság, utóbbit szolgálja a sár- és pormentesítésre szolgáló műanyaglapok lerakása is.

Két nap alatt mintegy negyven koncertet terveznek a StarGardenen. A 60-70-80-as évek zenéjét felidéző sztárfellépők között lesz a Deep Purple, az újra Eric Burdonnel kiegészült Animals, a Blood, Sweat and Tears, a Kool and the Gang, a John Mayall and the Bluesbreakers, az Osibisa és a Mezzoforte. A magyar előadók sorában koncertet ad az Omega, a Korál, Ákos, a Beatrice, Hobo, Deák Bill Gyula, a KFT, a Bikini, a Bergendy és az Old Boys.

"Egy darab történelem lép fel a fesztiválon" - fogalmazott Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa a sajtótájékoztatón. Kitért arra, hogy amikor 1967-ben belépett az Omegába, a zenekar már játszotta az Animals dalát, köztük a House of the Rising Sunt, amit minden bizonnyal Budapesten is előad majd az Eric Burdon énekessel ismét kiegészült brit zenekar. Mint elhangzott, az Omega vadonatúj műsorral készül, amiből természetesen a legnagyobb slágerek nem hiányozhatnak.

Ákos arról beszélt, hogy csapatával 2007 óta először ismét rockprogrammal turnézik és a StarGarden-koncert egyben egyetlen idei budapesti fellépésük lesz. Szólt arról, hogy két új dalt is előadnak majd az őszre tervezett új Ákos-albumról.

Gerendai Károly elmondta, azért az első június hétvégét (pénteket és szombatot) választották a fesztivál időpontjaként, mert meg akarták előzni az egy héttel később kezdődő labdarúgó-világbajnokságot. A helyszínen, a stadionkertben két nagyszínpadot állítanak fel (az egyik szabadtéri lesz, a másik a SYMA-csarnokban), és lesz két kisebb helyszín is; az egyiken tribute együttesek lépnek majd fel, a másikon pedig hajnalig utcabál lesz.

"Nagyjából napi 20 ezer látogatóval tudjuk költségeinket fedezni" - mondta a kalkulált nézőszámra vonatkozó kérdésre Gerendai Károly.A kétnapos rendezvényt gasztronómiai programok, bor-, pálinka- és kolbászfesztivál is kíséri. A StarGardenre jegyek elővételben már kaphatók: a napijegy 12.900, a kétnapos 19.900 forintos áron; a fesztivál idején néhány ezer forinttal drágábban lehet hozzájutni a belépőkhöz. Lesz VIP-jegy is, amivel többletszolgáltatásokat lehet majd igénybe venni.

Az econet.hu 26 százalékos érdekeltségében lévő Sziget Kft. rendezője még a Sziget fesztiválnak, a Balaton Soundnak, a Volt fesztiválnak, a Gyerek Szigetnek, valamint a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását