2024. április 27. - Zita

Kocsmából játszóház

Kocsmából játszóházat alakított ki a Heves megyei Tarnabodon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) - közölte Tarnabodon az MMSZ alelnöke pénteken.
2010. március 27. szombat 09:42 - HírExtra
A játszóház létrehozását az Európai Unió hétmillió forintos támogatása tette lehetővé - mondta sajtóbeszélgetésen Vecsei Miklós.

Az átalakítás annál is inkább fontos volt, mert korábban, mint egyetlen közösségi találkozóhelyen, a községben élő gyerekek is a kocsmában töltötték a szabadidejüket - tette hozzá.

Mint elmondta: az MMSZ 2004 óta van jelen a településen, amikor elindították a 900 lakosú településen a "Befogadó falu" elnevezésű programot, amelynek keretében hajléktalan családoknak biztosítottak otthont; azóta 15 család telepedett le a községben.
Jelenleg a helyi általános iskolában 130 gyerek tanul. Ők, illetve a községben élő fiatal felnőttek veszik igénybe a játszóház szolgáltatásait.

A helyiségben számítógépeket helyeztek el, pingpongasztal és egyéb játékok várják a gyerekeket. Ugyanakkor étkeznek az általános iskolások, illetve foglalkozásokat is tartanak a gyerekek számára.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a helyi ÁFÉSZ-tól bérli a korábban kocsmaként üzemelő épületet - fűzte hozzá.

A településen egyébként csütörtökön adták át a helyi felső tagozatos általános iskolások felzárkóztatását, illetve tehetséggondozását szolgáló, úgynevezett tanoda épületét.
Utóbbi kialakítására és kétéves működtetésére 22 millió forintot nyert a közösségfejlesztéssel foglalkozó, az MMSZ partnereként működő Tutor Alapítvány az Európai Uniótól.

Az elméleti foglalkozáson túl mezőgazdasági és állattenyésztési ismereteket is oktatnak a tanodához tartozó kertben, ahol tankertet alakítanak ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását