2024. június 11. - Barnabás

Bajnai hozza nyilvánosságra a vallomását

A Fidesz felszólította Bajnai Gordont, hogy hozza nyilvánosságra a sukorói kaszinóberuházás ügyében tett ügyészségi tanúvallomását
2010. március 11. csütörtök 13:42 - HírExtra
A kormányfőt szerdán hallgatta meg tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség a Sukoró-ügyben. Az MTI úgy tudja, a meghallgatás a Parlamentben volt.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyar embereknek joguk van tudni, kiknek a magánérdekeit szolgálta a kormány a sukorói beruházással összefüggésben, és milyen korrupciós ügyek álltak a háttérben.

Az ellenzéki párt követeli azt is: tájékoztassák a közvéleményt, Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt meghallgatták-e már az ügyben.

Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: egyértelműen látszik, hogy Sukorón a közvagyon "botrányos ellopása" történt volna meg a kormány támogatásával, ha a nyilvánosság erejének segítségével a Fidesz ezt nem tudta volna megakadályozni.
"Ebben a botrányos lopási ügyben két MSZP-s miniszterelnök is érintett, hiszen mind Gyurcsány Ferenc, mind pedig Bajnai Gordon aktív szerepet vállalt az ügy előmozdításában" - vélekedett.

A helyettes szóvivő emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc leköszönő kormányának egyik utolsó határozata volt az, amelyben a kaszinóberuházást nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá minősítette, Bajnai Gordon új kormányfőként pedig továbbra is támogatta.
Cser-Palkovics András úgy látja, a sukorói "kaszinóbotrányban" bebizonyosodott, hogy a kormány nem közérdeket, hanem magánérdeket követett.

Szollár Domokos kormányszóvivő szerda este az MTI-nek elmondta: a kormányfő szerdán tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség főügyészének megkeresésére részletesen válaszolt az ügyészség kérdéseire a Sukoróra tervezett, és azóta ott meghiúsult turisztikai beruházással kapcsolatban.

Az MTI információi szerint az ügyészség felajánlotta, hogy a meghallgatás a kormányfő parlamenti dolgozószobájában legyen, aki elfogadta ezt a lehetőséget. Az MTI úgy tudja, a beszélgetés nagyjából egy órán keresztül tartott.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kabinet tavaly nyáron a miniszterelnök kezdeményezésére belső vizsgálatot indított a telekcsere ügyében, amelynek végén a Pénzügyminisztérium az eredeti állapot visszaállítását kezdeményezte. Mint monda, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által indított bírósági eljárás jelenleg is folyamatban van annak megállapítására, hogy a tervezett beruházás helyszínéül szolgáló területek cseréje szabályos volt-e.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint pilisi ingatlanok cseréje miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását