2024. május 20. - Bernát, Felícia

A Filmszemle fődíja után kiállítás

Lena-dokumentációk címmel Magyarósi Évának kiállítása nyílik csütörtökön a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Ponton Galériájában; a művész Lena című filmje a legjobb kísérleti kisjátékfilm lett a 41. Magyar Filmszemlén.
2010. március 10. szerda 10:46 - HírExtra
Magyarósi Évának ez már a második munkája, amelyet díjaztak. A MOME Vizuális Kommunikáció Tanszék animációs szakán végzett alkotó diplomafilmje, a Hanne - amely 2005-ben készült lírai, álomhangulatú mű - 2006-ban az oberhauseni nemzetközi rövidfilmes fesztivál díját kapta meg - mondta Fülöp József, a MOME Animációs Szakának vezetője az MTI-nek.

A fiatal művész kiállításán a Lena vetítéséhez kapcsolódik a képanyag: nagyméretű rajzok és filmstillek, vagyis a Lena-dokumentációk lesznek láthatók. Magyarósi Éva kollázs filmeket készít; munkáiban videót, bábanimációt, különböző helyszíneket használ, a színészek elsősorban hátterek, és mindez együtt speciális filmidőt, filmteret ad ki - magyarázta Fülöp József.

A művész írja filmjei forgatókönyvét is. Tanulmányai befejezése után táblaképeket is festett, emellett animációs projekteket készít - reklámot, videóklipet, társadalmi célú hirdetést -, alkotásai mindig egyedi ízt képviselnek, amelyet hagyományos galériai kiállításon is be lehet mutatni.

Filmjeiben egyéni hangvétellel közelíti meg az emberi viszonyokat, érzelmeket, amelyek vizuális kifejezőereje igen erős, ilyen alkotás a Lena-dokumentációk is - hangsúlyozta a MOME tanára.

Magyarósi Éva kiállítása április 10-ig tart nyitva a Ponton Galériában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását