2024. május 3. - Tímea, Irma

A BKV nem tartja be a kollektív szerződést?

A BKV nem tartja be a kollektív szerződést (ksz), mert második hónapja nem fizeti ki az abban foglalt havi 6 ezer forintos melegétkezési utalványokat - olvasható három BKV-s szakszervezet közös nyilatkozatában.
2010. március 10. szerda 14:10 - HírExtra
A BKV Liga-Munkástanács Szövetség, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége és a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége által aláírt nyílt levélben nevetségesnek minősítették, hogy a BKV második hónapja "nem képes megfelelően elszámolni a béreket (...), tetézve a problémát azzal, hogy a törvényeket megsérti."

Mint írták, számukra úgy tűnik, hogy a BKV menedzsmentjének egyes tagjai "háborút folytatnak saját munkavállalóik ellen". Nyílt levelükben követelték, hogy a cég vezetése a "saját háza táján tegyen rendet" és fizesse ki a melegétkezési utalványokat.

A BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között több hónapig zajlottak az egyeztetések a 2010-től érvényes kollektív szerződésről, de nem sikerült megegyezniük. A melegétkezési utalványok mértéke az érdekképviseletek egyik fő követelése volt, ők nettó 8 ezer forintot szerettek volna, de a BKV csak 6 ezer forintot ajánlott. Többek között emiatt a buszos és villamosos szakszervezetek egy hétig sztrájkoltak január elején, de végül az érdekképviseletek a sztrájkmegállapodásban 6 ezer forintos juttatásról állapodtak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását