2024. május 13. - Szervác, Imola

Orbán változtatás szükségességét hangsúlyozta

Orbán Viktor szerint a Fidesz és a vállalkozók is a biztonságos változásban érdekeltek, ehhez tapasztalat és erő kell.
2010. március 8. hétfő 16:20 - HírExtra
A Fidesz elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) hétfői budapesti fórumán azt mondta: a vállalkozóknak erős kormányra, a Fidesznek erős vállalkozókra van szüksége, az országnak pedig szüksége van mind a kettőre. A pártelnök szerint nem párt-, ideológiai kérdésről van szó, hanem arról, hogy mindkét fél "nemzeti elkötelezettségű". Orbán leszögezte: ma Magyarország gyenge ország, gyengék a vezetői, a kormányzata, az állama, "gyenge a hazánk"; együtt lehet elérni, hogy az ország élére erős vezetők kerüljenek, hogy erős kormányzat, gazdaság, vállalkozói világ, állam, nemzet legyen.

Gazdasági tényfeltáró bizottság felállításáról döntött a Fidesz az elmúlt napokban - jelentette be Orbán Viktor. A Fidesz elnöke hétfőn közölte: abizottság vezetését Varga Mihály volt pénzügyminiszterre bízzák, és felhatalmazzák, hogy külső szakértők bevonásával kezdje meg a gazdaság teljes átvilágítását.

A pártelnök indoklásképpen azt mondta, Magyarországon van egy olyan "úttorlasz", amely máshol nincs: az, hogy néhány év óta az országban gyakorlattá vált, hogy a kormány eltitkolja és meghamisítja a valós költségvetési számokat. "Ha a választásokon túlra gondolok (...), a legnagyobb szakmai dilemmát az okozza, hogy hogyan fogjuk a világ nyilvánossága előtt felfedni az ország valóságos helyzetét anélkül, hogy ne kerüljünk Görögország helyzetébe" - mondta Orbán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását