2024. április 25. - Márk

BL: óriási rangadók jönnek

Kedden a nyolcaddöntők visszavágóinak első felvonásával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, Londonban az Arsenal fogadja az FC Portót, míg a Fiorentina a Bayern Münchent látja vendégül.
2010. március 8. hétfő 10:04 - HírExtra
Habár az Arsenal az első mérkőzést két elképesztő potyaízű góllal 2-1-re elveszítette, a statisztikák alapján még így is esélyesebb a továbbjutásra, mint portugál ellenfele. A londoniak legutóbbi 32 (!) hazai európai kupamérkőzésükön csak egyszer kaptak ki, tavaly a Manchester United elleni elődöntőben. Arséne Wengernek ugyanakkor némi fejfájásra adhat okot, hogy csapatkapitánya, a BL-ben eddig három gólos Cesc Fabregas sérüléssel bajlódik, és korántsem biztos, hogy pályára léphet az Emirates Stadionban.

A Portónak mindenképpen javítania kellene "angliai statisztikáján" ha tovább akar jutni, ugyanis eddigi 14 szigetországi fellépése során mindössze két döntetlent és 14-37-es gólkülönbséget tud felmutatni.

A Fiorentina története során először juthat a legjobb nyolc közé, ám az előjelek nem feltétlenül ígérnek sikert. Cesare Prandelli alakulata a bajnokságban gyengélkedik, szombaton hazai pályán kapott ki a Juventustól. Ráadásul az olasz klub európai kupasorozatban még sohasem győzött német csapat ellenében, kilenc mérkőzésen hat vereség és három döntetlen az összesített mérleg.

Az első mérkőzésen egy óriási lesgóllal győztes Bayernnek ugyanakkor tökéletes lenne, ha hozná azt a formáját, amit legutóbbi négy olaszországi fellépésén mutatott a BL-ben, ugyanis ezek közül kettőt megnyert, kétszer pedig döntetlenre végzett.

Nyolcaddöntő, visszavágók:
Arsenal (angol)-FC Porto (portugál) 20:45 ó (az első mérkőzésen 1-2)
Fiorentina (olasz)-Bayern München (német) 20:45 (1-2)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását