2024. április 29. - Péter

Magyar belviszáj Szlovákiában

Egymás besározása csökkentheti a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd párt népszerűségét a magyar választók között - vélekedik az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szombaton.
2010. március 6. szombat 15:02 - HírExtra
Az újság szerint bukás lehet az árokásás eredménye. Az MKP és a Híd küzdelme egyelőre személyeskedésben merül ki: az MKP általában megvádolja a Híd egyes képviselőit, majd a Híd az MKP embereit veszi elő. Ez a piszkos kampány várhatóan mindkét pártnak árthat - mutat rá a lap.

A Magyar Koalíció Pártja a Híd lejáratására törekszik, ehhez először Angyal Bélát, a közbeszerzési hivatal elnökét, az MKP korábbi elnökségi tagját, a Híd jelenlegi Nyitra megyei alelnökét használta fel. Angyal mandátuma március 10-én jár le, ám a koalíciós többség kedden úgy módosította a közbeszerzési törvényt, hogy az új elnök megválasztásáig betölthesse ezt a posztot. Az MKP „sokatmondó színjátéknak” tartja a közbeszerzési törvény módosítását. Szerinte ugyanis ez azt bizonyítja, hogy „a Híd smeres érdekek hatására és támogatására jött létre” – áll a párt nyilatkozatában.

Ugyancsak erre utaló bizonyítéknak tartja a párt, hogy Richard Rasi egészségügyi miniszter február 11-én a nagykaposi rendelőintézet igazgatótanácsának elnökévé Jakab Elemért, a Híd kerületi elnökét nevezte ki, Pozsony megye előző önkormányzata pedig Mede Vencelt, akinek fontosabb beosztása nincs a Hídban, a Regionális Utak Rt. igazgatótanácsának első alelnökévé tette.

Bugár Béla, a Híd elnöke időközben azonban felszólította Angyal Bélát, hogy mandátumának lejártakor, vagyis március 10-én távozzon a hivatal éléről, és Angyal „pártbüntetésre” számíthat, ha ennek nem tesz eleget.

Időközben a Híd is talált olyan embert, Hugyivár Imrét, az MKP alelnökét, akit a kormány nevezett ki az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal ellenőrző bizottságának tagjává. „Abba sem kötöttünk bele, hogy a Kelet-szlovákiai Vízművek igazgatótanácsának tagja szintén az MKP alelnöke, Zacharias István” – áll a Híd állásfoglalásában. Az MKP-val ellentétben a Híd határozottan kijelentette, hogy a Smerrel nem hajlandó együttműködni a választások után.

Miroslav Kusy politológus szerint egymás besározása csökkentheti mindkét párt népszerűségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását