2024. május 16. - Mózes, Botond

A BRFK hallgat BKV-ügyben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem kommentálja a Magyar Nemzet szombati számában megjelent, Balogh Zsolttal, a BKV volt megbízott vezérigazgatójával készült interjúban elhangzottakat.
2010. március 6. szombat 19:04 - HírExtra
A rendőrség honlapjára szombaton felkerült közlemény szerint a BRFK eddig is és ezután is a hatályos büntető eljárásjog szabályai szerint folytatja a nyomozást a Budapesti Közlekedési Vállalattal (BKV) összefüggésben.

A Magyar Nemzet szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója többi között arról számolt be, hogy nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz rajta keresztül, és hogy azóta tudja: 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett.

Az MTI-nek nyilatkozva Hagyó Miklós valótlannak tartott minden, a BKV volt megbízott vezérigazgatója által rá vonatkozó "rágalmazó kijelentés"; a szocialista politikus azt mondta, minden, a tevékenységét vizsgáló fórum elé tiszta lelkiismerettel áll.

A rendőrség több volt BKV-s vezetőt is meggyanúsított - többek között hűtlen kezelés gyanújával - az elmúlt hónapokban, többségüket a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte. Hagyó Miklós volt szóvivőjét, Horváth Évát gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja. Az MTI úgy tudja, hogy a volt főpolgármester-helyettes egyik közeli munkatársát, Lelovics Ottót is gyanúsítottként hallgatták ki felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt, amivel a gyanú szerint 20 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását