2024. május 8. - Mihály

Maradona előre iszik a medve bőrére?

A nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatottak közül a spanyolok a franciák, az argentinok pedig a németek, otthonában diadalmaskodtak szerdán, azaz kikapott a legutóbbi vb ezüst- és bronzérmese.
2010. március 5. péntek 07:10 - HírExtra
"Akik úgy gondolják, hogy mi jogtalanul jutottunk ki a vb-re, tévednek - értékelt Diego Maradona, az argentinok szövetségi kapitánya a Münchenben aratott 1-0-ás sikert követően. - Megmutattuk, számolni kell velünk, és hogy készen állunk a harcra."

Az összecsapáson szervezetten futballozó dél-amerikaiak Gonzalo Higuaín góljával nyertek.

Az Európa-bajnok spanyolok ezúttal is komoly erődemonstrációt tartottak: Vicente Del Bosque tanítványai az előző vb-n második franciák otthonában nyertek 2-0-ra.

"Presztízs értékű győzelem volt, ugyanakkor továbbra sem mondhatjuk azt, hogy mi lennénk a torna esélyesei, majd meglátjuk, mi lesz" - mondta Andrés Iniesta, az FC Barcelona középpályása.

Az angolok az első félidőben még 1-0-ás hátrányban voltak az Afrika Kupa-győztes egyiptomiakkal szemben, ám a szünetet követően fordítottak, és végül magabiztosan, 3-1-re nyertek.

"Nagyon jó az egyiptomi csapat, sokat tanultunk az összecsapásból. Az észak-afrikai együttesek stílusa hasonló, ez jól jön majd a világbajnokságon az Algéria elleni mérkőzésen" - mondta Fabio Capello, az angolok olasz szövetségi kapitánya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását