2024. június 2. - Kármen, Anita

Halálra főttek

Két orosz férfi szörnyet halt szaunázás közben. A gőzfürdő után a medencébe vetették magukat, aminek vize sajnálatosan módon forráspont közeli hőmérsékleten fortyogott.
2010. március 5. péntek 09:25 - HírExtra
Oroszország. Két férfit talált holtan a rendőrség Kirov városában-jelentette a Konzomolszkaja Pravda orosz bulvárlap. A két áldozat a forró gőzfürdő után vetette magát a medencébe, hogy lehűtsék felhevült testüket. Az okokat még pontosan nem tudni, ám rendőrségi jelentések szerint az egyik áldozat hibájából rosszul állítottak be a medence hőfokát, ami így forráspontig melegedett. A gőztől elaléltan nem vették észre a medencében fortyogó vizet, ez okozta tragikus végzetüket. Egy harmadik társuk próbálta kihúzni őket a pácból, ám nem sikerült közel kerülnie barátaihoz a fortyogó vízben.

Az egyik áldozat egy idősek otthonának igazgatója volt, a másik egy pszichiátriai otthon vezetője. A halál okát hivatalosan túlhevülés okozta- állapították meg a kirovi hatóságok február 18-án.

Általában a szaunákhoz egy szabad vagy beltéri hideg vizes medence is tartozik. A finnek által elterjesztett módszer igen egészséges az emberi bőrre és szervezetre, ám néha veszélyes is lehet.

A szaunában a leggyakrabban a kályha okozta égési sérülések fordulnak elő. A tapasztaltak azt tanácsolják, ékszereinket hagyjuk az öltözőben, a gyűrűket vegyük le ujjunkról, mert a hőségben megdagadt ujjakról nehéz lesz később levenni őket. Ne viseljünk kontaktlencsét sem, mert a forróságtól kiszáradva irritálhatja a szemet. Arra is ügyeljünk, hogy ne öntsünk túl sok vizet a kövekre, mert a felcsapó gőz könnyen égési sérüléseket okozhat. 
Forrás: news.com.au/Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását