2024. április 27. - Zita

Szörnyű betegségben szenved a kínai halfiú

A 14 hónapos Shong Sheng ritka genetikai betegségben szenved. Bőre nem rendelkezik pórusokkal, így teste nem képes a hőszabályozásra. Az orvosok még nem tudják a megfelelő gyógymódot.
2010. március 4. csütörtök 11:49 - HírExtra
A kínai Jinhu városában a helybeliek csak halfiúként emlegetik a rendkívül ritka betegséggel született gyermeket- írja a Sun. Születése után pár nappal a halakéhoz hasonló pikkelyek nőttek egész testfelületén, az orvosok szerint azért, mert bőre nem rendelkezik a hőháztartást biztosító pórusokkal.

A gyerek túlhevülése ellen szülei különleges módon védekeznek: naponta többször jeges vízben fürdetik. Mint Song Dehui -a kisfiú édesapja- elmondta, gyermekének folyamatos fájdalmai vannak, feleségével pedig minden nap attól rettegnek, hogy egyszer nem tudnak elég jeget beszerezni és kisfiúk belehal a túlhevülésbe.

Az orvosok szerint még nincs ismert gyógymód erre a betegségre, így egyelőre csak a a népi gyógymódokban és a csodában bízhatnak Shong és családja.
A brit bulvárlap az internetes kiadásában adománygyűjtést szervezett a kisfiú megmentésére.

Nem Shong Seng az egyetlen, aki ezzel a kórral (Lamellar ichthyosis) jött a világra. Évekkel ezelőtt egy chilei kisfiúról szóló hírek járták be a világot. Az ő esetében kéz és lábujjai is össze voltak nőve, szája nagyobb volt az átlagosnál.

Egy Jáva szigetén élő férfi ugyan más, de szintén nagyon súlyos bőrbetegségben szenved. A férfi még fiatalkorában fertőződött meg egy nemi úton terjedő vírussal, ami hatalmas, gyökérszerű kinövéseket okozott végtagjain. Életveszélybe került, s végül az indonéz kormány közreműködésével sikerült megmenteni egy 9 hónapig tartó műtétsorozat segítségével.
Forrás: Index/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását