2024. április 24. - György

Úszóink már készülnek az EB-re

A világ- és rövidpályás Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes mellúszó Gyurta Dániel és mestere, Széles Sándor hétfőtől Hódmezővásárhelyen, háromhetes edzőtáborozással készül az idei feladatokra, így a fő sportági eseményt jelentő augusztusi, budapesti Európa-bajnokságra, miközben a válogatott nagyobbik része mexikói magaslati edzőtáborban dolgozik már egy teljes hete.
2010. március 1. hétfő 14:30 - HírExtra
"Gyurtáék már tavaly is a hazai helyszínű munka mellett döntöttek, mert hasznosabbnak ítélték, ha itthon maradnak, míg egy 14 tagú válogatott csapat ugyanakkor a közép-mexikói hegyekben, San Luis Potosíban, 2200 méterrel a tengerszint felett, tökéletes környezetben készül még két héten át" - nyilatkozott hétfőn Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek.
A szakvezető elmondta, hogy napi kapcsolatban van a többek között Verrasztó Evelynt és Cseh Lászlót felvonultató csoport szakmai vezetőivel, s eddig csupa jó hírt hallott a kintiektől.

"Eleve roppant kedvesen fogadták őket, a küldöttség legismertebb tagját, Cseh Lacit - ahogy az egy sokszoros vb- és Eb-elsőnek, olimpiai érmesnek "dukál" - külön poszterrel köszöntötték a mexikóiak, akiknél minden biztosított egy magaslati edzőtáborban elvégzendő, teljes értékű munkához. Nyitott és fedett uszoda mellett nagyon jól felszerelt tornaterem is van ebben az edzőközpontban, ahol amúgy a mieink előtt amerikai úszók jártak.

Sem a konyhára, sem az időjárásra nem lehet panasz, tegnap például 26 fokos meleg volt. A gyerekek napi 5 órát úsznak, ezenkívül pedig két-két és fél órás erőfejlesztés, illetve lazítás szerepel az edzőprogramban. Az első héten már szerencsésen túljutottak, és reméljük, hogy a további két hét is mindenkinek a hasznára lesz" - mondta Kiss László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását