2024. április 28. - Valéria

Húszmillió forintot raboltak el egy nőtől

Elfogta a rendőrség azt a négy férfit, akik húszmillió forintot raboltak el egy nőtől a fővárosban - közölte Horváth Antal őrnagy, az észak-pesti bűnügyi régió bűnügyi vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. február 26. péntek 13:08 - HírExtra
Az a férfi, aki a pénzt tartalmazó táskát ténylegesen elvette a sértettől, meglepődött, amikor a rendőröktől megtudta, hogy húszmillió forintot vitt el, ő úgy tudta, néhány százezer forint lesz a táskában - tette hozzá az őrnagy.

Mint Horváth Antal elmondta, egy Magyarországon élő ukrán nő egy barátja kérésére 20 millió forintot vett fel múlt pénteken, február 19-én egy XII. kerületi bankból. Mivel ezt olyan nagy összegnek tartotta, hogy azzal nem szívesen közlekedett volna egyedül, megkérte egy barátnőjét és annak élettársát: kocsival hozzák el a bankból.

A nőt zuglói lakásánál tették ki ismerősei, majd elhajtottak, ám az ajtó előtt egy férfi tüzet kért tőle, majd megpróbálta leszakítani a táskát a válláról. Dulakodás alakult ki, az elkövető "bepánikolt", ütni és rúgni kezdte a nőt, kitépte a kezéből a táskát és elmenekült. A telefonja azonban kiesett a zsebéből, így azonosították be a rendőrök, majd elfogatóparancsot adnak ki ellene.

A telefon ellenőrzésekor a rendőrök kiderítették, hogy a rabló és a sértett barátnőjének élettársa, a "segítőkész barát" beszélt egymással a bűncselekmény előtt.

A bűncselekmény másnapján a rabló önként jelentkezett a zuglói rendőrkapitányságon, és beszámolt arról: február 18-án este egy kispesti sörözőben találkozott a "segítőkész baráttal", aki elmondta neki és két másik ismerősüknek, hogy egy nő megkérte, segítsen a pénzt elhozni a bankból. A négy fiatal férfi elhatározta, hogy megszerzik a pénzt és "leosztották a feladatokat". Ezután kimentek Zuglóba, terepszemlét tartottak, a "barát" pedig részletes személyleírást adott a nőről.

A férfi vallomásában kitért arra, hogy a rablás után Kispestre mentek, ahol kitették őt a kocsiból a többiek, és azt mondták neki, majd később osztják el a pénzt. Közlése szerint százezer forintot ígértek neki, ha elhozza a táskát. Ő egyébként úgy tudta, a táskában csak néhány százezer forint lesz, így meglepődött, amikor a nyomozóktól hallotta, hogy húszmillió forintot hozott el. A férfi - aki egyébként biztonsági őrként dolgozott - azt mondta, hogy a barátnőjét szerette volna meglepni névnapja alkalmából egy laptoppal, de csak minimálbért keres, ezért vállalta el a rablást.

A rendőrség azonosította a férfi három bűntársát és elfogta őket. A két 21 éves, a 23 éves és a 30 éves férfit jelentős értékre elkövetett rablással gyanúsítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. február 27. 21:06
Nem sajnálom az ürgét, de foglalkozásával kapcsolatban valamit muszáj megjegyeznem:
- Legyen akármilyen tróger egy politikus, erkölcsi bizonyítványa "büntetlen előéletű" kell, hogy legyen. (= ha ült is, bizonyos idő után ezt megkaphatja!) "Munkájáért" annyit keres, amennyit nem szégyel!
- Egy biztonsági őrnek az erkölcsi bizonyítványa "feddhetetlen" kell, hogy legyen. Milliókat bíznak rá, és a fizetésül sokszor még az OKJ-s minimumot sem kapja meg, pedig ez TÖRVÉNYELLENES! Persze, ha reklamál, könnyen az utcán találja magát.
Felmerül hát a kérdés: KI A NAGYOBB GAZEMBER...?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását