2024. május 17. - Paszkál

A női hokinak fejlődnie kell

A női jégkorongnak fejlődnie kell, és ha nem bukkannak fel csapatok, amelyek méltó ellenfelei lehetnek a kanadai vagy az amerikai válogatottnak, akkor a sportág olimpiai szereplése is veszélybe kerülhet - jelentett ki Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.
2010. február 26. péntek 11:16 - HírExtra
A 2-0-ás hazai sikert hozó női döntő után a belga sportdiplomata kitért rá, hogy Kanada és az Egyesült Államok csapata 46, illetve 40 gólt lőtt, és csupán csak 2-2-t kapott a fináléig. Ez volt a negyedik olimpia, amikor a női hokisok jégre léphettek, és a harmadik alkalom, hogy a két észak-amerikai rivális találkozott az aranymeccsen. Rajtuk kívül eddig csak a most harmadik finnek, illetve a négy éve még második helyen záró svédek állhattak fel a dobogóra ebben a sportágban.

"Talán itt a befektetés ideje a női jégkorongban, ez elengedhetetlen feltétel" - fogalmazott Rogge.

Az európai válogatottak szövetségi kapitányai szerint az ő csapataik így is komoly fejlődést mutatnak, de egyszerűen képtelenség versenyre kelni az észak-amerikai lehetőségekkel. Többen azt javasolták, Kanadának és az Egyesült Államoknak valahogyan biztosítani kellene, hogy több európai szerepelhessen a tengerentúli bajnokságokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását