2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magyarország felelősséget vállal

Magyarország sajátos felelősséget visel a Duna-stratégia kidolgozásáért, hiszen a 2011. első félévi magyar EU-elnökség idején esedékes ennek elfogadása - hangoztatta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön Budapesten.
2010. február 25. csütörtök 10:30 - HírExtra
A kormányfő Az EU Duna-régió stratégiája címmel az Európai Bizottság rendezésében tartott kétnapos konferencia megnyitóján azt mondta: Magyarország szívesen vállalná - más országokkal közösen - a határokon átnyúló közlekedési infrastruktúra és tömegközlekedés fejlesztésének, a Duna-stratégia "zászlóshajó-projektjének" vezetését.

A konferencián Bajnai Gordon szólt arról, hogy Magyarország kiemelt területnek tekinti a környezetbarát hajózás, az információ-technológiai (IT) technológiával korszerűsített fuvarozás fejlesztését, a Duna-völgyi gyorsvasút továbbépítését.

A kétnapos tanácskozáson a részt vevő 14 ország képviselői megvitatják, milyen projektek megvalósítását tartanák fontosnak a majdani Duna-stratégia keretében. A stratégia elkészítésével az Európai Tanács bízta meg az Európai Bizottságot tavaly júniusban, a stratégiát az elképzelés szerint a magyar soros EU-elnökség alatt, 2011 márciusában fogadnák el a tagállamok.

A konferencián felszólal mások mellett a román, a bolgár, a horvát, a moldovai kormányfő és az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását