2024. május 5. - Györgyi

A Kereszténydemokrata Fórum közéleti képzéseket indít

Közéleti képzéseket indít a közeljövőben kereszténydemokrata-keresztényszociális fiatalok felkészítésére a helyi és országos politikában való részvételre a Kereszténydemokrata Fórum (KDF)- közölte Szécsi Árpád, a fórum titkára csütörtökön az MTI-vel.
2010. február 25. csütörtök 13:34 - HírExtra
A fórum emellett országjáró konferenciasorozatot is szervez a hit és közélet viszonyáról.
Szécsi Árpád tájékoztatása szerint a KDF hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az evangéliumi értékek erős képviselete jelen legyen az új összetételű Országgyűlésben.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a KDF hagyományos év eleji kerekasztal-beszélgetésén, amelyen a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt képviselői is részt vettek - megállapították: a hitelesség alapja a személyes példaadás, amely mellett a közéletben egyre inkább nélkülözhetetlen a közösségi fellépés. A keresztények küldetése egyetemes, minden emberhez szól, a hívők tehát nemcsak egymással, hanem sok más jó szándékú emberrel is összefoghatnak a jó ügyek és célok érdekében - írták.

A KDF 2003 januárjában alakult. A fórum az alapítólevél szerint egy olyan ökumenikus szellemi mozgalom, amelynek fő célja "a keresztény társadalmi tanítás aktualizálása és hatékony képviselete a mai magyar közéletben."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását