2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Berettyó is apad

A Berettyón is elrendelték Szeghalomnál szerda reggel az elsőfokú árvízvédelmi készültséget, így már 148 kilométeren védekeznek az árvíz ellen Békésben - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szerdán az MTI-vel.
2010. február 24. szerda 12:33 - HírExtra
Továbbra is a legalacsonyabb szint mellett védekeznek a Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körösön. A folyók Romániában már apadnak, magyar területen a felső szakaszokon tetőznek, vagy apadnak. A Berettyó még árad, szerda reggel a vízoszlop magassága Szeghalomnál elérte a 302 centimétert.

A térségben a belvízzel elöntött területek nagysága kissé emelkedett, már meghaladja a 16.200 hektárt. Több mint 5.000 hektár vetés, és csaknem 5.600 hektár szántóterület áll víz alatt.

Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben, egy helyen harmad-, további nyolc területen pedig másodfok mellett védekeznek.

Az igazgatóság és a területén működő két vízgazdálkodási társulás összesen 61 szivattyútelepet működtetett az elmúlt 24 órában. Az igazgatóság berendezései a február 4-én kezdődött védelmi periódus óta 16.35 millió köbméter vizet emeltek át a befogadó folyókba és csatornákba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását