2024. április 20. - Tivadar

Műhely súlyosan sérült fiataloknak

Átadták a debreceni Immánuel Otthon foglalkoztató műhelyét, amelyben 18 és 31 év közötti, súlyosan, halmozottan sérült fiatalok számára nyújtanak segítséget - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn az MTI-vel.
2010. február 22. hétfő 15:41 - HírExtra
A létesítményt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, több mint 43 millió forintnyi uniós támogatással alakították ki. A beruházás révén mintegy 25-30, fogyatékossággal élő fiatal számára tudnak készségfejlesztő kézműves foglalkozásokat tartani. A foglalkoztató műhelyben az agyagozáson és a gyertyaöntésen keresztül a kreatív és a manipulációs készséget igyekeznek fejleszteni.

A közlemény szerint az Immánuel Otthon 1991 óta működik a helyi református egyházközség fenntartásában. A foglalkoztatások termékei nem jelentenek bevételi forrást az intézmény számára, az otthon célja, hogy a bentlakók a társadalom hasznos tagjának érezhessék magukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását