2024. május 3. - Tímea, Irma

Betörőbandát füleltek le a kommandósok

Kommandósok fogtak el egy betörőbandát, amelynek tagjai tavaly december óta Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében fosztogattak - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
2010. február 22. hétfő 11:42 - HírExtra
A két megye rendőri szerveinek együttműködése alapján a Békés megyei kommandósok február 17-re virradó éjszaka Mezőtúr és Mezőhék között megállítottak egy személygépkocsit, amelyben három mezőtúri lakos utazott. Az ellenőrzés során a gépkocsiból betöréshez használható eszközök, valamint egy laptop került elő. Utóbbi eredetéről az autósok nem tudtak érdemben nyilatkozni, ezért beszállították őket a szarvasi rendőrkapitányságra.

Az elszámoltatások, házkutatások során kiderült, hogy a számítógépet az elfogást megelőzően egy martfűi kft. telephelyéről lopták el. Az eljárás során felmerült annak megalapozott gyanúja, hogy a betörőbanda három tagja és negyedik társuk - akit időközben szintén elfogtak - tavaly december óta további nyolc betöréses lopást hajtott végre a két megye területén. A tolvajok különböző cégek telephelyeit, irodaházait, továbbá üzleteket fosztottak ki, s ezzel több mint kétmillió forint kárt okoztak. A házkutatások során több, bűncselekményből származó tárgyat, élvezeti cikket, szerszámgépeket foglaltak le - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az előzetes letartóztatásba helyezett négy ember ellen a szarvasi rendőrkapitányság folytatja le az eljárást lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, e bűncselekményt a törvény öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti - mondta Albert István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását