2024. április 27. - Zita

Terepszemlén a kajak-kenusok

Bár még több mint két év hátravan a rajtig, heteken belül lefoglalhatja a sportági csapat szállását a 2012-es londoni olimpiára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).
2010. február 20. szombat 10:53 - HírExtra
Schmidt Gábor főtitkár és Vékássy Bálint szervezési igazgató pénteken tartott terepszemlét a helyszínen. Megtekintették a pályát, és összegyűjtötték azokat a szálláshelyeket, ahol nyugodt körülmények között készülhet majd a futamokra a válogatott, amely hagyományosan nem az olimpiai faluban, hanem a versenyhelyszín szomszédságában ver tábort.

"Windsor közelében található a pálya, 2006-ban készült az evezős-világbajnokságra. Gyönyörű környezetben, egy magánbirtokon fekszik, érdekesség, hogy a közvetlen közelében +kietlen+ a táj, vagyis nem ültették körbe fákkal, azért, hogy szeles időben se érjen senkit nagyobb hátrány" - idézte az MKKSZ hírleve Schmidtet.
A céltorony már áll, a tribünök még nem, de a tervek szerint 16 ezer néző fér majd el a lelátókon.

A kis magyar küldöttség Nagy Zsigmond segítségével - aki korábban a Magyar Olimpiai Bizottságban, jelenleg pedig a londoni játékok szervezőbizottságában tölt be fontos tisztséget - találkozott a pálya vezetőjével és John McLoaddal, a leendő versenyigazgatóval is.

"Nemcsak mi kérdeztünk tőlük, hanem ők is kértek tanácsokat a magyar szövetségtől. A 2006-os szegedi világbajnokságnak ugyanis nagyon jó híre van errefelé, és főleg az akkori tévéközvetítéssel kapcsolatban voltak kíváncsiak néhány részletre" - árulta el a főtitkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását