2024. május 3. - Tímea, Irma

Meghiúsult a találkozó

A mianmari katonai junta megtagadta az ENSZ emberi jogi jelentéstevőjétől, hogy találkozzon az ázsiai ország legnagyobb ellenzéki pártjának házi őrizetben lévő vezetőjével.
2010. február 19. péntek 18:18 - HírExtra
Tomás Ojea Quintana pénteken fejezte be ötnapos mianmari látogatását. "Mélységesen sajnálom, hogy külön kérésem ellenére nem engedélyezték a találkozót Aung Szan Szú Kji asszonnyal. Csalódott vagyok" - mondta az argentin diplomata, mielőtt elutazott Mianmarból. Hozzátette, indokolás nélkül utasították el kérését.

Az ENSZ különleges jelentéstevőjétől két korábbi látogatásakor is megtagadták, hogy találkozzon a Nobel-békedíjas ellenzéki politikussal. A diplomata nem tárgyalhatott Than Sve tábornokkal, a délkelet-ázsiai ország államfőjével sem.

Quintana az elmúlt öt napban Mianmarban tárgyalt az Aung Szan Szú Kji vezette, Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) nevű ellenzéki párt több vezetőjével, politikai foglyokkal és a junta több miniszterével.

Az ENSZ és emberi jogi szervezetek becslései szerint Mianmarban több mint 2 ezer embert tartanak fogva politikai okokból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását