2024. április 18. - Andrea, Ilma

Nem száll nyilvános vitába a Fidesz?

A Fidesz várhatóan nem vitázik majd az MSZP szakpolitikusaival Mesterházy Attila kezdeményezése kapcsán.
2010. február 18. csütörtök 16:04 - HírExtra
Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szakpolitikai vitákat kezdeményező felhívására utalva Orbán Viktor az iparkamara fórumán azt mondta: "nem, nem szakpolitikai vitákra van szükségünk", hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára, új politikai gondolkodásra van szükség, le kell számolni például a piac mindenhatóságának illúziójával. A gazdaság talpra állításához nem elméletek kellenek, hanem "harminc markos legény" - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila szerdán jelentette be, hogy nyilvános szakpolitikai vitát kezdeményez a Fidesszel.

Az ellenzéki párt aznap erre úgy reagált, hogy a szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kellene, kit is akar vitára hívni, videóüzenetében ugyanis Mesterházy Attila szakpolitikusi vitát kezdeményez, míg az MSZP honlapján a videó mellett megjelent szöveg szerint Orbán Viktorral vitázna.

Javasolták, hogy Mesterházy Attila gondolja át még egyszer, hogy mit is akar valójában, "és akkor térjünk vissza a dologra".

Mesterházy Attila szerdán a Facebook közösségi portálon videóüzenetet tett közzé, amelyben nyilvános szakmapolitikai vitát kezdeményezett. Ebben a Fidesz elnökéhez beszél, azt kérve Orbán Viktortól, hogy jelölje ki azokat a szakpolitikusokat, akik ezen időszak alatt hajlandóak vitatkozni a szocialistákkal; a film kísérőszövegében azonban a Facebookon és a YouTube-on is az szerepelt, hogy szakpolitikusok mellett Orbán Viktort is vitára hívja. A Fidesz reagálása után nem sokkal a Facebookon és a YouTube-on is kicserélték a videó kísérőszövegét, amelyben már az szerepelt, hogy "Mesterházy Attila nyilvános szakmapolitikai vitára hívja ki a Magyar Szocialista Párt nevében a Fidesz szakpolitikusait február 22-e és március 15-e között".

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fórumán egyébként jelezte, mind Matolcsy György volt gazdasági miniszter, mind pedig Járai Zsigmond volt jegybankelnök munkájára számít a jövőben.

A Fidesz elnöke Matolcsy György és Járai Zsigmond személyére utalva - akik szintén jelen voltak a rendezvényen - úgy fogalmazott: "nem arról van szó, hogy egy ugrást akarunk végrehajtani a sötétbe, ismerjük egymást, voltunk már kormányon".
Mint mondta: "őket azért hoztam el, mert ha kapunk kellő társadalmi bizalmat, akkor mind a kettejük munkájára a jövőben is szeretnék számítani".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását