2024. április 24. - György

LMP: feljelentést tettek uszitás miatt

Az LMP feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen közösség elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt, mert közlése szerint a pártot "tűzzel-vassal irtandó" formációnak nevezték egy internetes oldalon.
2010. február 18. csütörtök 22:21 - HírExtra
Schiffer András, a párt országos listavezetője csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy a Fővárosi Főügyészségen tesz feljelentést. Mint mondta, a Szent Korona Rádió honlapján a pártról olvasható egyik cikk kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét azzal, hogy "kiirtandónak ítéli a Lehet Más a Politika párt tagjait".

A február 10-én megjelent cikk szerint ugyanis az LMP egy "nemzetellenes formáció", mely "tűzzel-vassal irtandó minden módon, minden formában, mindenhol" - tette hozzá.
Schiffer András szerint a kijelentés kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét, hiszen nagy nyilvánosság előtt erőszakos cselekedetre hív fel.

Mint fogalmazott, "van egy pont, amikor nincs tovább"; a gyűlöletre uszítás törvénybe ütköző cselekedet, durva visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése.

Az erőszakra való felhívás, az erőszak nyilvánvaló és közvetlen veszélye túl van a szabad véleménynyilvánításnak az alkotmánybíróság által kijelölt határán - hangoztatta a listavezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását