2024. április 29. - Péter

Mestreházy, Medgyessy nyomdokain?

Az idősek akár egyheti nyugdíjuknak megfelelő prémiumot is kézhez vehetnek az év végén, amennyiben marad a jelenlegi kormány által folytatott költségvetési politika - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten.
2010. február 18. csütörtök 22:40 - HírExtra
Mesterházy Attila az MSZP újpesti lakossági fórumán hangsúlyozta: a nyugdíjasokat közvetlenül érintő terveik között szerepel a büntető törvénykönyv olyan irányú módosítása, amely szigorúbb büntetést szabna ki az időskorúak ellen bűncselekményt elkövetőknek.
A szocialista kormányfőjelölt megjegyezte, hogy az MSZP nyugdíjasok melletti kiállását akkor sem tartja helytelennek, ha az néha talán az ország lehetőségeit is "túlfeszítette".

A szocialisták kormányfőjelöltje helyes döntésnek nevezte a 13. havi nyugdíj visszavonását, de szerinte az is helyes volt, hogy helyette megteremtették a nyugdíjprémium kifizetésnek lehetőségét, vagyis azt, hogy a nyugdíjasok az ország gazdasági teljesítménye alapján részesülhessenek többletjavadalmazásban.
A közönség soraiból érkező kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy egy új MSZP-kormányt egyebek mellett a felelősség, a demokratizmus, a jogállamiság tisztelete, valamint a haladás különböztetné meg egy Fidesz-kabinettől.

Mesterházy Attila szerint az országgyűlési választások tétje, hogy vissza tudja-e szerezni a hatalmát a változást hirdető, de a valóságban a rendszerváltás előtti időket idéző egypártrendszert akaró Orbán Viktor.

Az eseményen szintén részt vevő Lendvai Ildikó egyebek között arról beszélt, hogy a Fidesz és a Jobbik, bár nem azonos "hangszereléssel", de azt fogalmazza meg, hogy a szocialista párt szavazói másodrendű állampolgárok.

Lendvai Ildikó, az elmúlt hetek korrupciós ügyeit firtató kérdésre válaszolva azt mondta, hogy "korrupció minden hatalom körül tenyészik", azonban szerinte az MSZP a Fidesszel ellentétben tett is annak megszüntetéséért. A szocialisták elnöke pártja azon kezdeményezéseire utalt, amelyeket a Fidesz nem támogatott a parlamentben, ide sorolta az állami cégvezetők fizetését és végkielégítéseit szabályozó törvényt, illetve a szocialista pártfinanszírozási törvénymódosítási javaslatot.

Lendvai Ildikó, Orbán Viktort idézve azt mondta, hogy most a baloldalon is "egy a zászló, egy a tábor" mindazoknak, akik békét szeretnének az örökös politikai csatározások helyett.

A szocialista politikusok a IV. kerületi Ady Endre Művelődési Házban szólaltak fel és válaszoltak a mintegy kétszáz, szinte kizárólag nyugdíjas korú szimpatizáns írásban feltett kérdéseire.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását