2024. május 13. - Szervác, Imola

Hatalmas lendületet vettek az online kuponok

Óriási ugrás tapasztalható a kuponhasználat terén az Egyesült Államokban. Míg 2008-ban 2,6 milliárd kupont váltottak be, addig ez a szám 2009-re 3,3 milliárdra nőtt. Ilyen mérvű növekedés nem volt tapasztalható az elmúlt 17 év során.
2010. február 18. csütörtök 12:00 - HírExtra
Amerikában 367 milliárd USD értékben bocsátottak ki kupont, egy bón átlagos névértéke 1,44 USD, ami az elmúlt három évtized legmagasabb értéke. Egy 2009-es amerikai felmérés szerint az Egyesül Államokban az internetezők 62 %-a keresi az online kuponokat, s nagyságrendileg minden tizedik vevő csak azután vásárol, hogy előtte már szétnézett a kupongyűjtő oldalakon.

Ez a tendencia nem csak az USA-ban, hanem világszerte megfigyelhető, hiszen az emberek keresik a lehetőségeket, hogy takarékoskodjanak, s ez a recesszió által sújtott években még inkább igaz. A kuponok pedig a kereskedők és a vásárlók számára is remek lehetőséget nyújtanak, mert a kereskedők ösztönzik a vásárlókat, akik persze örülnek, hogy a kupon segítségével olcsóbban juthatnak ahhoz, amit szeretnének.

Az online kuponok dramatikus növekedése nem csak a recessziónak köszönhető, hanem a vásárló központú website-ok növekedésének is, ahonnan könnyen le lehet tölteni a kuponokat. Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a weboldalak, ahol online letölthető, kedvezményes vásárlásra jogosító bónok találhatók.

„Hazánkban, bár a kisebb lakosság miatt értelemszerűen szerényebb mértékben, de egyértelműen megfigyelhető az internetes kuponok növekvő népszerűsége. Online kupongyűjtő oldalunk, a Napiakciok.hu 2008 decemberében indította az első kampányát, amelynek során 5.000 kupont nyomtattak ki a felhasználók. Míg az első akcióban csupán két bevásárlóközpont és annak üzletei vettek részt, addig a 2009 márciusában tartott tavaszi akcióban már öt bevásárlóközpont boltjaiban lehetett beváltani a bónokat, és 20.000 kupont nyomtattak ki. A legutóbbi, iskolakezdési kampányunkban pedig ez a szám meghaladta a 30.000-ret.

A legtöbb boltban 40-300 db közötti mennyiségben váltották be a bónokat. E tapasztalatok alapján március 10-én indul az új Tavaszi Kupon Napok a budapesti, győri és pécsi Árkád, valamint a debreceni Fórum bevásárlóközpont részvételével. Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani kuponletöltések felül fogják múlni az eddigieket, a nemzetközi tendenciának megfelelően” – mondja Besenyei Kálmán, a Napiakciok.hu szakértője.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását