2024. április 29. - Péter

Torgyán József: az államfő éljen alkotmányos kötelezettségével

Torgyán József felszólította Sólyom László köztársasági elnököt, hogy éljen alkotmányos kötelezettségével, "lépjen közbe a kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatos áldatlan állapot megszüntetéséért", s ha kell, írjon ki új választásokat.
2010. február 17. szerda 16:42 - HírExtra
A Torgyán Kisgazda Koalíció (TKK) elnöke szerdán pártja hajdú-bihari jelöltjeit bemutató debreceni sajtótájékoztatóján kijelentette: "ez a választás már csak illegitim eredményt hozhat". Torgyán József az ajánlószelvények gyűjtését "a választás tisztasága elleni bűntettnek" nevezte.

Annak a meghirdetése, hogy egy párt nemcsak annyi ajánlószelvényt gyűjt, amennyi a jelöléshez szükséges, hanem szinte mindet össze akarja gyűjteni, már magában a választás tisztasága ellen hat - tette hozzá a TKK elnöke.

Torgyán József szerint miután kibontják a postaládákat, s elviszik az ajánlószelvényeket, zsarolással fáért, élelmiszerért, pénzért veszik a szelvényeket, kirekesztve a választás lehetőségéből azokat, akik se pénzzel, se hatalommal nem rendelkeznek Ezért "minden bekövetkező választási eredmény illegitim lesz" - állította.

A politikus kijelentette: a Torgyán Választási Koalíció nem tömegpárt, hanem választási és programpárt. Programjuk 90 százalékát - mint fogalmazott - "felhígítva megtalálhatják a Fidesz és a Jobbik programjában".

"Tőlem vették át" - mondta a pártelnök, aki a programból az agrárium- és vidékfejlesztést, a közbiztonságot, és az iparfejlesztést emelte ki.

Szerinte az agrárium területén egymillió segélyezettből termelőt lehet csinálni, de "nem tíz év alatt, hanem egy tollvonással", a családi gazdaságok visszaadásával.
A Torgyán Kisgazda Koalíciónak Hajdú-Bihar megye mind a kilenc egyéni országgyűlési képviselői választókerületében indul jelöltje, akik megkezdték az ajánlószelvények gyűjtését - hangzott el.

Debrecen 1-es számú választókerületében Krupinszky László vállalkozó, a 2-esben Sipos Lászlóné háztartásbeli, a 3-asban Csajkos Péter nyugdíjas, Hajdú-Bihar 4-es választókerületében (Hajdúhadház) Gálfi István vállalkozó, az 5-ösben (Berettyóújfalu) Szemán László vállalkozó, a 6-osban (Püspökladány) Szemán Sándor nyugdíjas vállalkozó, a 7-esben (Hajdúszoboszló) Nagy Lajos vállalkozó, a 8-asban (Balmazújváros) Gálfi Norbert egyetemi hallgató, a 9-esben (Hajdúböszörmény) Sipos László vállalkozó küzd a jelöltségért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását