2024. május 5. - Györgyi

Az MDF nagyon szeretne valamit

Az MDF elnöke levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz a nyílt miniszterelnök-jelölti vita szokásának megvédése érdekében - közölte kedden az MTI-vel a párt sajtóosztálya. Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját.
2010. február 16. kedd 15:12 - HírExtra
A közlemény kitér arra, hogy Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje nyílt programvitára hívta Orbán Viktort és Vona Gábort, a Fidesz illetve a Jobbik kormányfő-jelöltjét, eddig azonban "mindkét jelölt kihátrált a felkérés elől".
Az MDF az ország jelenét és jövőjét nézve ezt a gyakorlatot aggasztónak tartja, mert véleményük szerint a működő demokrácia alapfeltétele a politika nyilvánossága, átláthatósága és ellenőrizhető működése.

Az országnak minőségi politikára van szüksége a kilábaláshoz, ennek pedig kiindulópontja, hogy pártok nem rejtegetik elképzeléseiket, s nem óvják a vitáktól miniszterelnök-jelöltjeiket - olvasható a közleményben.

Az MDF azt javasolja, a mindenkori miniszterelnök-jelölti viták fontosságát annak intézményessé tételével ismerjék el.

Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, hogy kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját és tegyen javaslatot egy időpontra, ameddig a kormányfőjelöltek a választók nyilvánossága előtt mérik össze programjaikat és felkészültségüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását