2024. április 29. - Péter

Száguldó románok

Az Európai Unió tagországai közül Romániában nőtt a legnagyobb mértékben az ipari termelés tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest. Az Eurostat pénteken közzétett adatai szerint Romániában 6,9 százalékkal bővült a termelés, rajta kívül csak Lengyelország, Szlovénia és Hollandia tudott növekedést felmutatni, 4,8, 2,7 illetve 1,1 százalékot.
2010. február 12. péntek 15:55 - HírExtra
legnagyobb csökkenést Dániában regisztrálták, 19,3 százalékot, Bulgáriában 12,1 százalékkal, Észtországban 10,7 százalékkal esett vissza az ipar kibocsátása tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest. Magyarországról nem közölt adatot az Eurostat.

A 27 tagországban 4,9 százalékos volt a tizenkét havi, és 1,9 százalék a havi visszaesés.

A KSH február 5-én közzétett adatai szerint míg tavaly novemberben még 6,8 százalékos csökkenést mutatott az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, 2009 decemberében már 1 százalékos növekedést mértek. A termelés decemberben munkanaptényezővel korrigálva 1,4 százalékkal esett az egy évvel korábbihoz képest, míg az előző hónaphoz, 2009 novemberéhez képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index decemberben 5,7 százalékkal csökkent
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását