2024. május 12. - Pongrác

Cselgáncs, a legerősebb kerettel

Szombaton és vasárnap kerül sor Budapesten a cselgáncsozók 45. Hungária Kupájára, amelyen a több súlycsoportban is éremesélyes hazai női válogatott a legerősebb felállásban képviselteti magát.
2010. február 11. csütörtök 14:25 - HírExtra
"Dzsúdónk pillanatnyi erejét jól mutatja, hogy ha most zárulna le az olimpiai kvalifikáció, akkor a világranglistás helyezések alapján az összesen 14 kategóriából 10-ben lenne ötkarikás magyar induló." - jelentette ki Tóth László, a hazai szövetség elnöke a Világkupa-verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján, amely sportolók nélkül zajlott le. A múlt hétvégi, párizsi Grand Slam-torna után ugyanis a magyar küldöttség kinn maradt edzőtáborozni, ám csütörtök (ma) reggel nem repülhetett haza, mert időjárási problémák miatt valamennyi párizsi járatot törölték.

A lebontásra váró Körcsarnokban sorra kerülő erőpróbán a házigazdák 24 fővel állnak ki, köztük a világbajnoki ezüstérmes Mészáros Anettel, a vb- és Eb-harmadik Karakas Hedviggel vagy az Eb-második Csernoviczki Évával. A tavaly első felnőtt Vk-aranyát megszerző Joó Abigél először küzd majd egy súlycsoporttal feljebb, a 78 kg-osok között. A győztesek az érem mellé - egy svájci támogató jóvoltából - egy négyezer eurós víztisztító berendezést is átvehetnek.

A viadal során a nézők ízelítőt kaphatnak a nemzetközi szövetség által elfogadott új szabályzatból, mely szerint például tilos lábra fogni - ezt a sajtótájékoztatón maga az MJSZ vezetője szemléltette.

A nézők számára ingyenes OTP Bank-PWS Hungária Kupán 31 ország 194 képviselője lép tatamira, a program mindkét napon 10 órakor indul, az éremcsaták pedig 15 órakor kezdődnek a Körcsarnokban.
A verseny programja a magyarokkal:

Szombat:

48 kg (Csernoviczki Éva, Keliger Bernadett, Kiss Renáta), 52 kg (Maros Barbara, Szabó Katinka, Baricsa Viktória), 57 kg (Karakas Hedvig, Füzesi Alexandra, Sass Noémi, Bók Viktória)

Vasárnap:

63 kg (Gáspár Eszter, Szabó Franciska, Jánovszki Helga, Kákonyi Ninetta), 70 kg (Mészáros Anett, Nagy Annamária, Zupkó Noémi, Mohácsi Szandra), 78 kg (Joó Abigél, Bodó Bernadett, Diviki Barbara), +78 kg (Keresztes Krisztina, Hornyák Zsófia, Szabó Tímea)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását