2024. április 24. - György

Téli olimpia: Rogge megnyitotta a konferenciát

A pénteken kezdődő téli játékok szervezőit dicsérve Jacques Rogge elnök helyi idő szerint kedden megnyitotta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 122. ülését Vancouverben.
2010. február 10. szerda 10:33 - HírExtra
A belga sportdiplomata azt mondta: a házigazdák munkája példaként szolgálhat a jövőbeni ötkarikás események szervezőinek.

"Az előkészületek során mindent a sportolók, a környezet és a tartósság figyelembevételével tettek - fogalmazott Rogge. - Meg vagyok győződve arról, hogy 16 napig varázslatban lesz részünk."

Szerinte a szervezőbizottság (VANOC) mindent elkövetett azért, hogy az olimpia eredményes legyen, s most a 82 országból érkezett több mint 2500 sportolón a világ szeme. A 67 éves sportvezető arra számít, hogy az esemény szerte földön mintegy hárommilliárd tv-nézőt vonz majd.

John Furlongot, a VANOC vezetőjét felállva tapsolták az ülés résztvevői, ő pedig könnyektől elcsukló hangon azt mondta:"Imádkozom, hogy Kanada számára aranyosak legyenek a játékok."

Beszédében Rogge megemlékezett a haiti földrengés és a togói futballválogatott buszát ért támadás áldozatairól is.

A háromnapos NOB-ülésen a vancouveri játékok mellett szó esik majd a londoni (2012), a szocsi (2014) és a Rio de Janeiró-i (2016) olimpia előkészületeiről is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását