2024. május 4. - Mónika, Flórián

Télbúcsúztató Karnevál

Két napig űzik majd a telet február végén Szentesen; a IX. Télbúcsúztató Karnevál több mint tucatnyi programmal várja a dél-alföldi településre érkezőket - jelentette be a város polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.
2010. február 9. kedd 14:21 - HírExtra
Szirbik Imre (MSZP) elmondta: a programot már évek óta megrendezik, és több ezren vesznek rajta részt. Az alföldi össznépi mulatságot a forró hangulat, a helyi és a szlovén hagyományok közösen hívták életre, melyen részt vesz a város apraja-nagyja, a környékbeliek és távolabbról érkezők egyaránt. Az esemény állandó díszvendégei a szlovéniai jelmezesek és busók. Pénteken délután a ráhangolódó programok közt, kihirdetik a farsangi időszámítást, és a busók már táncra perdülnek.

Szombaton délelőtt a gyerekek mutatják meg, mit tudnak. Az óvodások és az alsótagozatos diákok látványos, vidám és jelmezes műsorai következnek egymás után. A program hagyományosan zsúfolásig tölti meg a csarnokot több ezren figyelik a kicsiket.

Délutánra a karneváli forgatag teljes lendületbe jön, amikor jelmezesek, mazsorettek, busók, harcosok, feldíszített kamionok felvonulása elindul az Ifjúsági Ház melletti Kurca parthoz, ahol tüzet gyújtanak a tél elriasztására óriási hangzavar és riogatás közepette. Ebbe busók, kolomposok, ütősök kapcsolódnak be. Majd a farsangi tömeg visszatér a Sportcsarnokba, ahol megkezdődik a Diák csillag születik című tehetségkutató. A fellépőkre a közönség és a Civil Televízió élő adásának nézői is szavazhatnak.

"A hagyományok mellett az újítás is fontos" - mondta a városvezető. Ezért idén először rendezik meg a versenyt, amelyen a város iskolásai megmérettetik magukat. A tehetségkutatóra az oktatási intézményekben és a művelődési házban is lehet jelentkezni - tette hozzá. A programok zárásaként a hagyomány szerint egy fiatal, országos hírnevű tehetség szórakoztatja majd az egybegyűlteket, a vendég idén Király Viktor énekes lesz.

A két nap alatt számos kiegészítő program várja a Szentesi mulatozókat, így városi kocsikázás és a vonatozás, fánk-, forraltborkóstolás, koncertek és tánc. Emellett kézműves foglalkozások, arcfestés várja az érkezőket, és természetesen kirakodóvásár nyújt vásárlási és szórakozási lehetőséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását