2024. május 2. - Zsigmond

Magyar a világ legnagyobb almakompótja

ompótkészítési és együtténeklési világrekord született a hétvégén rendezett érpataki Zsindelyes Fesztiválon; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb gasztronómiai eseményére idén mintegy 14 ezren voltak kíváncsiak.
2010. szeptember 6. hétfő 18:19 - HírExtra
A 3 ezer literes üstben 800 kilogramm alma, 200 kilogramm meggy, 100 kilogramm cukor, 5 kilogramm vaníliáscukor és 15 liter citromlé felhasználásával készült el a gigantikus, mintegy háromezer adagnyi almakompót - mondta Juhász Miklós, a szervező Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. marketingmenedzsere hétfőn az MTI-nek. A cél eredetileg "mindössze" 2010 adag lett volna, de a lelkes kompótfőzők jóval túlszárnyalták a tervet.

A Zsindelyes-tanyán rendezett esemény keretében egy másik kiemelkedő teljesítmény is született: 72 óra folyamatos énekléssel Guinness-rekordot állított fel az Érpataki Asszonykórus. Az együttes tagjai csütörtök délben kezdték a magyar népdalok éneklését, amelyet vasárnap Budapesten, a SzeptEmber Feszten fejeztek be.

A negyedik alkalommal megrendezett pálinka és népi gasztronómiai fesztiválra évről-évre egyre többen látogatnak el. A tavalyi 10 ezres nézőszámhoz képest most 15 százalékkal többen, összesen mintegy 14 ezren vettek részt az eseményen, melyből 11 700 volt a fizető vendégek száma. A látogatók nagy számának közvetve a felsőzsolcai árvízkárosultak is örülhettek, mert a belépőjegyek árának 10 százalékát, azaz 585 ezer forintot ajánlották fel számukra - mondta el Juhász Miklós.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását