2024. április 18. - Andrea, Ilma

Fel a manccsal!

Több mint 440 medvemancsot akart Kínába csempészni három orosz és egy kínai állampolgár: az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat közlés szerint ez volt az utóbbi évek messze legnagyobb ilyen fogása.
2010. február 9. kedd 16:55 - HírExtra
A négy férfi két teherautón volt úton az orosz Távol-Keleten, és a kínai határ közelében, Lenyinszkoje településen fogták el őket. A két kocsin összesen 447 medvemancsot találtak, súlyuk 515 kilogramm.

Az ügyben nyomozást kezdtek, s minden bizonnyal büntető eljárást indítanak a csempészek ellen.

A medvetalp az ázsiai konyhaművészeten igen népszerű csemegének számít, egy-egy ebből készült étel 80-100 ezer forintnak megfelelő összegbe is belekerülhet.
Emellett a medvetalpat a hagyományos kínai orvoslásban mintegy 5000 éve használják, a medvekarmokat pedig amulettként viselik Kínában.

Medvék Afrika, Ausztrália és a Déli-sark kivételével minden kontinensen élnek, és Oroszországot, Kanadát és Alaszkát kivéve a medvepopulációk létszáma drámaian csökken, különösen az ázsiai országokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását