2024. május 18. - Erik, Alexandra

A legfőbb ügyészhez fordul a Fidesz-KDNP

A legfőbb ügyészhez fordul a Fidesz-KDNP a budapesti központi szennyvíztisztító ügyében annak kapcsán, hogy a kivitelező egy 5 milliárd forintos pótmunkát akar elszámolni menet közben a beruházásnál. Ezt Wertán Zsolt Zoltán (KDNP) és Schneller Domonkos (Fidesz) fővárosi képviselő közölte hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2010. február 8. hétfő 12:38 - HírExtra
Wertán Zsolt Zoltán beadványukat indokolva elmondta: a közel 200 milliárd forintos beruházásnál menet közben egy 5 milliárdos pótmunkát akar a kivitelező elszámolni. Keresetét egy nevetséges jogi abszurditásra építi - mondta, hozzátéve: ha jogerős ítélet születik az ügyben, a fővárosnak ki kell fizetnie ezt az összeget.

Kijelentette: azt kérik, hogy a kereset alapját az ügyész semmisítse meg.
Tájékoztatása szerint a beruházó konzorcium akkor indította el az ügyet, amikor a területért még Hagyó Miklós felelt főpolgármester-helyettesként, a főváros jogi képviselője pedig a városüzemeltési bizottság elnökének, Lakos Imrének a felesége volt.

Arra a kérdésre, hogy korrupció gyanúja felvetődhet-e ez esetben, úgy válaszolt: ezt nehéz megítélni, a tények azt mutatják, hogy vagy "mértéktelen butaság" amit a városvezetők tesznek, vagy nem véletlen, hogy csak "a gyenge érdekeket" képviselik az érintettek és nem állnak ki a főváros érdekeiért.

Schneller Domonkos azt mondta, azért fordulnak a legfőbb ügyészhez, mert úgy látják, hogy Budapest városvezetése ma már nem képviseli a városlakók érdekeit.
Megemlítette, hogy Wertán Zsolt Zoltán az ügy megoldására indítványt terjesztett be 2010 január 28-án a közgyűlés elé, amit azonban a szocialista-szabad demokrata többség napirendre sem vett.

Megjegyezte: a szóban forgó összegből Budapest jelenlegi kerékpárhálózatát meg lehetne duplázni, illetve mintegy 50-60 vadonatúj csuklós buszt lehetne vásárolni. Egy ilyen összeget kidobni az ablakon a mai helyzetben téves és jogilag megalapozatlan döntések miatt, több mint felelőtlenség - mondta a fideszes képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását