2024. május 3. - Tímea, Irma

Hideg van!

Az idei év kampánya demagógabb, pofátlanabb és primitívebb mint négy évvel ezelőtt - ami nem kedvez túlságosan a részvételi demokráciának. Íme egy sarkított példa, hogy miért fognak idén még kevesebben elmenni szavazni.
2010. február 7. vasárnap 08:49 - Pásztor Balázs
Átlagos elképzelt életkép

Kurva hideg van! - konstatálta magában Kovács Pista, miközben hazafelé ballagott. A kilenc órás megterhelő műszak, és az utána következő szokásos kétsörös haveri kocsmázásból hazaérve jólesett elheverednie a kanapén, egyik oldalán kolbásszal és kenyérrel, a másikon pedig egy bögre gőzölgő teával. Ásítva bekapcsolta a televíziót, ahol éppenséggel a hideg problémáját boncolgatták: elhavazott, járhatatlan utak, szétfagyott BKV-buszok, a sózás miatt veszélybe került Feneketlen-tó... mintha az egész ország a tél fogságában vergődne. Természetesen egy ekkora problémát a politika sem hagyhatott ki, és megszólalt az ügyben.

Egy piros nyakkendős öltönyke pattant a pódiumra, mögötte szegfűs háttér egy meleg irodában, hónak, fagynak nyoma sincs. - Hideg van! - kezdte mondandóját. - Hideg van és ez megnehezíti az emberek életét: sokan nehezen tudnak munkába járni, megemelkedett a fűtésszámla, és a befagyott utakon, tavakon is egyre több baleset történik. A Magyar Szocialista Párt átérzi az emberek helyzetét, és mindent megtesz azért, hogy a problémák mérséklődjenek. A BKV járatait egy szuper-akciócsoport ellenőrzi, és az FKFV is kétszáz százalékon üzemel. De érdemes szót ejteni arról is, hogy miért van ekkora hideg.

-Még a Fidesz-kormány idején olyan gazdasági intézkedéseket fogadtak el, amik nemhogy nem csökkentették, hanem növelték az üvegházért felelős gázok kibocsájtását. Mint az a koppenhágai klímakonferencián is kiderült, a klímaváltozás nagyban felelős az időjárás megváltozásáért, így egyértelműen a Fidesz is hibás a jelenlegi hőmérsékletért. Már csak azért is, mert Orbán Viktor nem támogatta a panelházak felső emeleteinek lebontását, amivel megteremthető lett volna Budapest szélcsatornája, így a hideg is gyorsabban kivonult volna az országból. Felszólítjuk a Fideszt, hogy vádaskodás helyett álljon elő programjával, legfőképp azzal, hogy miként kezelné a hideget!

Képváltás, másik öltönyke, narancssárga nyakkendő, hasonló iroda, háttérben Fidesz logo. - Nevetséges az az álláspont, amit az MSZP képvisel. Amikor az emberek fáznak és nem tudnak munkába menni, akkor a szocialisták demagóg vádaskodással ütik el az időt, ahelyett hogy megoldanák az általuk generált problémákat. Ugyanis a fűtésszámla kifizetése nem lenne gond, ha a brutális megszorításokba nem esett volna áldozatul a fűtés-támogatás, és a panelprogram is normális mértékű támogatást kapott volna. Ráadásul a kimutatások szerint a második szocialista kormány idején sokkal jobban nőtt a károsanyag-kibocsájtás, így a szocialisták érvrendszeréből kiindulva a mostani hideg miatt is az akkori miniszterelnök, Gyurcsán Ferenc a hibás.

Pista szája már az első emberke harmadik mondatánál abbahagyta a rágást, és csak a második felszólaló után fél perccel folytatta a kolbász megrágásának folyamatát, ám szemei akkor is megdöbbent csodálkozással meredtek a világra. - Ezek beszívtak? - kérdezte nem létező közönségétől. - Azért van hideg, mert február van! El sem hiszem... - folytatta szitkozódását negatív szótárának kiürítésével, amiben a magyar nyelv állítólag roppant művelt.

Másnap

Másnap továbbra is hideg volt, és hazafelé ballagva magában az összes politikust kiállította a hóba egy száll boxerben - igen, a hölgyeket is - a hóba, hogy ott próbáljanak meg baromságokat beszélni. Elvégre biztos rövidebbre fognák, ha befagyna a seggük – szállt az elgondolás érvrendszere. Hazaérve a tegnapi menü elkészítése után már csak mazochizmusból is bekapcsolta tévéjét, beállítva a hírcsatornát - az eredmény nem marad el.

A téma ismét a hideg: hómagassági adatok, statisztikák az elmúlt évekről, halálra fagyottak száminak bejelentése, és a sípálya-üzemeltetők ujjongása. Az első felszólaló ismét a piros nyakkendős úriember, ki a jól fűtött irodájából ontotta a szavakat: - Fel kell hívunk az emberek figyelmét, hogy egyre többen jelezték, a hideg szél főleg a baloldali, szocialista érzelmű járókelőket, főleg a nyugdíjasokat fújja. A halára fagyottak közt is nagyságrendekkel több volt a baloldali szavazó, és hasonló a helyzet a havazás következményeképp súlyos sérüléseket szenvedőkkel is.

-Ekképp kijelenhetjük, hogy a hideg nagy része jobboldali. Megkérjük Orbán Viktort, hogy vonja vissza hidegeit az utcákról, és ne támadja tovább a baloldali embereket. Felvetődik az a kérdés is, hogy mekkora, és milyen hideg lesz, ha Orbán Viktor tervei szerint újra kormányra kerül? A Jobbikkal koalícióra lépve megalakulhat a Hideg Gárda, amit kétharmados többséggel különböző, a demokráciára veszélyes jogokkal is felruházhatnak.

Erre ismét a naracsnyakkendős úr reagált, a tegnapi irodából, a háttérben még ott gőzölgött egy csésze kávé. - Az MSZP mint az elmúlt 8 évben, most sincs tisztában a realitásokkal. Mivel az országban az összes közvélemény-kutatás szerint a jobboldali szavazók vannak többségben, így egyértelmű, hogy a hideg baloldali - hisz főleg a jobboldaliakat érinti hátrányosan. Továbbá ajánljuk az MSZP-nek, hogy ne az általa pénzelt Jobbikkal hozakodjon elő, hanem az elmúlt évek nem létező, hidegcsökkentő intézkedéseivel! Azt is mondhatnánk, aki hideget akar, szavazzon az MSZP-re, aki nem, az a Fideszre!

Kovács Pista szájából a beszéd közben kiesett a kolbász, és elgurult a szekrény alá, a rég elfeledett politikai részvétel mellé.- Hogy azt a jó... baloldali hideg, jobboldali hideg? DE EZ CSAK HIDEG!!! - üvöltötte vöröslő fejjel, majd morgolódva folytatta. - Lassan ha gyomorfekélyem lesz, az orvos első kérdése is az lesz, hogy bal- vagy jobboldali - ezzel elkapcsolta a csatornát, és megfogadta, hogy inkább ezerszer a Mónika show, minthogy még egy „hírműsort” végignézzen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2010. február 7. 12:08
Haha - jót nevettünk
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását