2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Négymillárd fölött a legnagyobb adóhátralék

Az APEH 2009 negyedik negyedévében 176 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt, a nagy adósok közül 107 vállalkozás, 69 pedig magánszemély.
2010. február 4. csütörtök 16:28 - HírExtra
Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azon adózók adatait, akiknél jogerős határozatban jelentős adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették határidőre. A listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülnek fel. A vállalkozói lista élén a budapesti székhelyű KLK63 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, a bírságokat is beleértve mintegy 4,4 milliárd forint tartozással.

A második legnagyobb adós az ugyancsak fővárosi HÁZTARTÁSI CIKK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. „v. a.” 4,3 milliárd forinttal, a harmadik pedig az egri GOLD ANIMAL Állatkereskedő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,8 milliárd forinttal. Velük együtt - a jogkövetkezményeket továbbra is beleértve - összesen kilenc cégnek van 1 milliárd forint feletti tartozása.

Jellemzően továbbra is sok a neve szerint kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó, valamint a felszámolás alatt (f.a.) álló cég. Az utóbbiak közé tartozik például a SIMÁR Ablaktisztító és Szolgáltató Kft. "f.a.", amelynek esetében elgondolkodik az ember: nagy biznisz lehet az ablaktisztítás, ha 397 millió forint adóhiányt lehet vele felhalmozni, bár ezt a kapcsolódó 364 forint jogkövetkezményt nézve talán mégis érdemesebb volna elkerülni.

A magánszemélyek közül a Nyíregyháza-Sóstóhegy illetőségű Berei Mihály tartozik a legnagyobb összeggel, a bírságokat is beleértve mintegy 472 millió forinttal. Őt a szamosszegi Szabó Bertalan követi 317 millió forinttal, majd a debreceni Kárai Péter, aki ugyancsak a jogkövetkezményekkel együtt összesen 266 millió forinttal "lóg" az adóhatóságnak. Rajtuk kívül még a gárdonyi Karé Mihálynak van 200 millió forint feletti - 229 millió forint - adótartozása, 100 millió forint feletti pedig a nevesített adósokkal együtt összesen nyolc magánszemélynek. Van, amikor az adósságot a család több tagja is halmozza: Pusztadoboson például Csuka Attila és Csuka Attiláné is jelentős összeggel tartozik az adóhatóságnak, ketten együtt mintegy 145 millió forinttal.

Adminisztrációs hiba miatt került fel az APEH adóslistájára
a Dreher Sörgyárak Zrt.


Adminisztrációs hiba következtében, ok nélkül kerültek feltüntetésre a Dreher Sörgyárak Zrt. adatai az Adó- és Ellenőrzési Értesítő 2010. január 21-i 1. számának 10. oldalán, a jelentős összegű adóhiánnyal érintett, az Art. 55.§ (3) és (4) bekezdése alapján nyilvánosságra hozandó adózói adatokról megjelentetett APEH közlemény b) táblázat 11. sorában.

Az adóhatóság a téves közzététel helyreigazítását kezdeményezte az Adó- és Ellenőrzési Értesítő következő számában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását