2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Földmoratórium: a kormány megviszgálja, hogy mit tehet

A kormányszóvivő közlése szerint Bajnai Gordon miniszterelnök és a kabinet megvizsgálja a földmoratórium meghosszabbításának a lehetőségét.
2010. február 4. csütörtök 16:58 - HírExtra
Szollár Domokos az MTI-nek elmondta, hogy erről a miniszterelnök már egyeztetett Mesterházy Attilával, a szocialisták kormányfő-jelöltjével, aki csütörtökön jelentette be: azt kéri a kormánytól, hogy újabb három évvel hosszabbítsa meg a külföldiek 2011-ben lejáró földvásárlási tilalmát.

A moratórium fenntartásához az Európai Bizottság jóváhagyása kell.Mesterházy Attila szerint a külföldiek földvásárlási tilalmának fenntartását az indokolja, hogy a magyarországi földárak nem zárkóztak fel az európai átlaghoz, és a birtokszerkezet sem felel meg az európai elvárásoknak. A kormánypárti politikus közölte: a jövő év május 1-jén lejáró moratórium meghosszabbítását támogatja Bajnai Gordon miniszterelnök is, aki arra fogja kérni Gráf József földművelésügyi minisztert, hogy a lehető legrövidebb határidőn belül tegye meg a szükséges lépéseket.

A külföldiek földvásárlási tilalmának meghosszabbítását szorgalmazza a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége is, amely legutóbb szintén csütörtökön emelt szót ezért Tamásiban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását