2024. május 8. - Mihály

Hogyan válljunk mintaapából közellenséggé?

John Terry kis túlzással egyik pillanatról a másikra Anglia kedvenc focistájából az ország első számú közellenségévé vált, miután szombaton több lap arról írt, hogy volt csapattársa ex-barátnőjével csalta feleségét.
2010. február 2. kedd 13:25 - HírExtra
A tavaly egy fűszergyártó cég által az év apukájának választott Terry a szombati cikkek szerint egy modellel lépett félre, akinek korábbi csapattársától van gyereke. Később a hölgyet a már a Manchester Cityt erősítő Wayne Bridge egykori szerelmével, Vanessa Perroncellel azonosították, s a legújabb információk szerint négy hónapja van viszonya a labdarúgóval.

Az újságokban megjelent írások óriási vihart kavartak, többen sietve kijelentették, hogy Terrynek le kell mondania az angol válogatott csapatkapitányi tisztéről, az angol szövetség ugyanakkor leszögezte, erről egyedül Fabio Capello szövetségi kapitány dönthet. A szakvezető nem szólalt még meg, mint ahogy a 29 éves védő sem nyilatkozott az ügy kirobbanása óta, ám hozzá közeli személyek úgy tudják, továbbra is csapatkapitány akar maradni.

Az érintettek közül eddig csak Bridge reagált, ő is csupán egy közleményt adott ki, melyben azt emelte ki, hogy elsősorban gyermekét félti az ügy által kavart viharoktól. Perroncel ugyanakkor egy újságírón keresztül jelezte, váratlanul érte a botrány, s valószínűleg napokon belül a sajtó rendelkezésére áll.

Terry ezt megelőzően mindent megtett, hogy az ügyet eltusolja: miután tudomására jutott, hogy a brit média információkat szerzett románcáról, bírósághoz fordult, amely január 22-én úgy ítélkezett, hogy a focista magánélethez való joga miatt a hír nem hozható nyilvánosságra. Múlt pénteken azonban Michael Tugendhat bíró másként döntött, s módosította az eredeti döntést. Szakértők egyébként a pénteki ítéletet óriási jelentőségűnek tartják, mert korábban az ismert személyiségek bírósági úton rendre el tudták érni, hogy ne jelenhessenek meg róluk számukra kellemetlen hírek.

A 58-szoros válogatott védő nagyon nehéz helyzetbe került, mert bár klubja, a Chelsea kiállt mellette, s többek között Carlo Ancelotti vezetőedző is magánügynek minősítette az ügyet, amely egyáltalán nem befolyásolja a csapatnál betöltött szerepét, a keddi információk szerint feleségét, Tonit sokkolták az események, s a válást fontolgatja. Terry gyerekkori szerelme egyelőre tépelődik, s hároméves ikreikkel Dubajba utazott, hogy átgondolja a történteket. A skynews.com szerint a focista most azt kérte együttesének elöljáróitól, hogy neje után repülhessen, mert szeretné megmenteni házasságát.

A kiváló labdarúgó talán meg tudja győzni feleségét, hogy ne hagyja el, azonban félrelépésével valószínűleg elvesztette nehezen megszerzett megbecsülését Angliában. Terry fiatalon rengeteg botrány, verekedés részese volt, a Premier League egyik rossz fiújaként híresült el, s hosszú évek kellettek ahhoz, hogy megváltoztassa a róla kialakult képet.

A pályán nyújtott teljesítményére mindenesetre a korábbiakhoz hasonlóan a mostani botrány ellenére sem lehet panasz, sőt, szombaton az ő góljával nyert csapata a Burnley elleni bajnoki találkozón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását