2024. április 24. - György

Tajvan: DNS-elemzés a bálnák és delfinekért

Bálnáktól és delfinektől származó DNS-mintákat használna bizonyítékként Tajvan az orvhalászok elítélésére és a veszélyeztetett tengeri állatok védelmére - közölte hétfőn egy illetékes tisztviselő.
2010. február 1. hétfő 13:20 - HírExtra
"A taktika az, hogy túljárjunk az orvhalászok eszén, akik úgy próbálják eltüntetni a nyomokat a bálnák és delfinek kifogása után, hogy levágják az állatok fejét, farkát és uszonyait" - mondta el Hszia Zsung-seng (Hsia Jung-sheng), a Mezőgazdasági Tanács tisztviselője.
"Amit nem tudnak, hogy a kormány létrehozott egy átfogó adatbázist a bálnák és delfinek DNS-eiből. A molekuláris biotechnológia felhasználásával a szakértők könnyen azonosítani tudják a bálna vagy delfin faját még akkor is, ha a minta csupán egy darab hús" - tette hozzá.

A tajvani parti őrség a múlt héten fedezett fel több mint 1,3 tonna delfinhúst az északkeleti Szuao kikötőjében. A tajvani természetvédelmi törvény értelmében valamennyi bálna- és delfinfaj védett, a törvény megszegői akár öt évig terjedő börtönbüntetéssel és 47 ezer amerikai dollárnak (mintegy 9 millió forintnak) megfelelő pénzbírsággal sújthatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását